dimecres, 30 de desembre del 2009

MICHAEL ENDE, escriptor de literatura infantil fantàstica


Aquest any celebrem el 80è aniversari del naixement de Michael Andreas Helmut Ende, escriptor alemany, especialitat en literatura infantil.
Va nèixer el dia 12 de novembre de 1929, a la ciutat de Garmisch-Partenkirchen, Baviera (Alemanya) i morí el 28 d’agost de 1995 a l’edat de 65 anys.
Ja de molt petit la seva vida va estar envoltada de pintors, escriptors, actors de teatre, de circ, il·lusionistes... Totes aquestes vivències, les podem veure reflexades en les seves obres.
Als catorze anys va comencar a descobrir la seva vocació fent alguns contes i poesies, però el que més li seduia era el món del teatre. Va treballar un temps de dramaturg i més endavant, per casualitat va entrar dins el món de la literatura infantil, amb molt d’èxit. Va estar sempre molt compromès amb la seva societat fent sempre una crítica de caràcter polític i social, tot servint-se del gènere fantàstic i de l'humor intel·ligent.
Dins les seves obres podem destacar: Jim Botó i Lluc el maquinista (1962), Momo (1973), La historia intermidable (1979), Jim Botó i els 13 salvatges (1983), Tranquila Tragaleguas. La tortuga cabezota (1983), El secreto de Lena (1991) etc. Algunes d’aquestes obres s’han portat al cinema, i han obtingut premis literaris.
Anécdota:
Michael Ende era un gran amant de les tortugues, tenia una gran col·lecció.

A LA SALA INFANTIL PODEU TROBAR UNA PETITA EXPOSICIÓ DE LES SEVES OBRES.