dimecres, 9 de desembre de 2009

Algunes recomanacions i novetats de la secció de Narrativa i Còmic

Aqui teniu les novetats de narrativa i còmic i algunes recomanacions per aquest mes de desembre...Us recomanem especialment...

Philip Kerr. Si los muertos no resucitan
L’ecriptor escocès ha guanyat amb aquest llibre, el darrer de la seva sèrie sobre l’Holocaust “Berlin Noir” protagonitzada pel detectiu Bernie Gunther, el Premio Internacional de Novela Negra RBA 2009.
L'obra està ambientada a Berlín dos anys abans de l'organització dels Jocs Olímpics del 1936, i també transcorre a la Cuba de Batista vint anys després. El detectiu Gunther hi ha de resoldre un cas de corrupció i crim. El jurat ha valorat l'obra per estar "excepcionalment" ben documentada i per la seva "capacitat de fabulació”.
També teniu disponibles a la biblioteca els títols de la mateixa sèrie Réquiem Alemán, Unos por otros, Una llama misteriosa i aquesta darrera entrega.

Sílvia Alcàntara. Olor de colònia

Aquest llibre ha sigut la sorpresa literària de la literatura catalana d’enguany. Sílvia Alcàntara ha guanyat diferents premis de contes breus i aquesta és la seva primera novel•la. L’obra, que porta més de set mesos a les llistes de llibres més venuts, va aconseguir fins i tot pujar fins el primer lloc del rànking dels títols de ficció en catalá més venuts, superant a les tres entregues de Stieg Larsson.
A Olor de colònia, l’autora evoca la vida d’una colònia textil i les enverinades relacions socials, la combinació de despotisme i condescendència que, cap els anys 50, regeix la seva vida. Néixer, viure, reproduir-se i morir entre les parets d’una fàbrica. Una gran fàbrica que va més enllà dels llocs de treball, que és també l’escola per als fills, l’esglèsia, les botigues i les cases per viure-hi.

Mathias Malzieu. La Mecánica del corazón

Mathias Melzieu és un cantant d’un grup de pop molt conegut a França, Dionysos, que ha publicat sis discos, l'últim dels quals es diu com el llibre, La Mecànica del cor i ja s'ha convertit en disc d'or de l'any. Com a escriptor ha publicat dos llibres que van aconseguir un cert reconeixement de la crítica, però res a veure amb aquest, que ha estat vint setmanes a les llistes de vendes franceses. Això ha fet que Luc Besson en compri els drets per portar-lo al cine convertit en una animació a l'estil Tim Burton il•lustrada per Joann Sfar.
El llibre és la història del petit Jack, que neix amb un cor malalt. Li canvien per un rellotge de fusta que el mantindrà amb vida si respecta tres úniques condicions, no tocar les agulles, dominar la còlera i no enamorar-se mai. Una faula gòtica i dirigida als adults, carregada de poesia i de sentiment.

Eduardo Mendoza. Tres vidas de santos

Després de l’èxit de crítica i públic amb El Asombroso viaje de Pomponio Flato Mendoza ens ofereix el seu primer llibre de relats o contes. Com sempre ens mostra la seva capatitat de reflexió i la seva veu inconfusible amb tocs d’humor i paròdia. L’autor ha definit els personatges que protagonitzen els contes com a "parasants"; tres persones "marginades del món" i disposades a renunciar a tot per una idea. També reconeix que en el llibre hi ha un homenatge a les vides dels sants, però també a diversos escriptors que ell sempre ha admirat per les seves formes d'escriure.

Hennig Mankell. El hombre inquieto

Aquest és el darrer llibre de la sèrie de l’inspector Wallander amb el que henning Mankell a aconseguit tants èxits. El hombre inquieto és una novel·la molt extensa, de 600 pàgines, i està basada en fets històrics. Durant l'època del Primer Ministre Olof Palme, submarins soviètics van envair els mars suecs. Temps després, un dia d'hivern de 2008, Hakan van Enke, un alt càrrec de la Marina va desaparèixer durant el seu passeig diari per Lilljansskogen. ..