dimarts, 24 de juliol del 2018

La Musico-recomanació: “Savage young Dü” de Hüsker Dü (2017)

Som conscients que no vindreu fins a la Biblioteca a agafar en prèstec un disc que podeu escoltar des del mòbil o l’ordinador de casa fent un clic (sense anar més lluny, el nostre catàleg enllaça a l’aplicació Spotify bona part del fons musical de la Xarxa de Biblioteques, i el disc que avui us recomanem no és una excepció). Ara bé, el que no trobareu en streaming però sí us posem nosaltres al vostre abast és tot el material físic que contenen edicions tan cuidades com “Savage young Dü” del grup de punk, rock i hardcore Hüsker Dü.



I és que estem parlant d’un álbum recopilatori de versions alternatives i temes inèdits format per 3 CDs i, sobretot, un magnífic llibret de més de cent quaranta pàgines amb fotografies, cartells, informació de cada cançó, i escrits biogràfics (i autobiogràfics). Una immillorable manera, doncs, de descobrir aquest grup de culte estatunidenc que van estar en actiu durant la dècada dels vuitanta.




Formats a Minnesota l’any 1979 i virant la seva proposta d’un so guitarrer i sorollós a un perfil més pop-rock i melòdic, Hüsker Dü són influència reconeguda per músics com Kirk Hammet (Metallica), Billy Corgan (The Smashing Pumpkins), Dave Grohl (Foo Fighters / Nirvana), o Black Francis (Pixies), entre altres.



Recordeu que a la Biblioteca trobareu més música punk, mentre de la Xarxa de Biblioteques podreu demanar altres treballs discogràfics de Hüsker Dü.