dimarts, 10 de juliol del 2018

La Cinemato-recomanació: “Certain women: vidas de mujer” de Kelly Reichardt (2016)

Aquesta quinzena, la nostra cinemato-recomanació és a mitges una cinemato-reivindicació. La cineasta de la qual parlem no ha vist estrenada cap de les seves pel·lícules a les nostres sales de cinema tot i ser una de les directores estatunidenques més destacades d’aquest segle: us convidem a que descobriu l’univers de Kelly Reichardt amb “Certain women: vidas de mujer”.



Habitual dels principals festivals de cinema (els seus llargmetratges han estat presentats a Cannes, Venècia, o Rotterdam, entre altres certamens), les cintes d’aquesta realitzadora i guionista nascuda a Florida només ens han arribat via festivals especialitzats, via plataformes –legals- d’Internet, o via DVD.

Dita darrera via és la que va seguir “Certain women…”. La pel·lícula es serveix de diversos relats curts de l’aquí també desconeguda escriptora nord-americana Maile Meloy per a connectar tres històries senzilles alhora que singulars protagonitzades per dones, i desenvolupades amb la precisa subtilitat que caracteritza el cinema de Reichardt.



A la Xarxa de Biblioteques trobareu un altre (i notable) film de Reichardt, “Wendy and Lucy”(2010).