dimarts, 26 de juny del 2018

La Musico-recomanació: “Arca” d’Arca (2017)

Ara fa poc més de quaranta anys, es va enviar a l’espai les sondes Voyager amb un disc de vinil que contenia, a més de sons de la Terra, música. Coneixent aquesta dada, i si escolteu el disc que us recomanem aquesta quinzena, potser vosaltres també us preguntareu si l’àlbum homònim d’Arca és, en realitat, la resposta extraterrestre.


El tercer disc d’aquest artista veneçolà és una barreja tan marciana com fascinant de cançó romàntica llatina, pop electrònic, i sons experimentals. El resultat és tant sensual com torbador, tant emotiu com sòrdid. En certes peces, la seva proposta és extrema, i en d’altres, d’allò més accesible, fins i tot encomanadissa (cas de “Desafío”, que us hem enllaçat al final de l’article).


Tot i ser encara  un desconegut per al públic majoritari, sí comença a ser una celebritat en el circuit alternatiu (l’any passat va formar part del cartell del festival Sónar i fa poques setmanes va actuar al Primavera Sound). D’altra banda, el podem trobar a la sala de màquines dels darrers discos de Björk i Kanye West (a més de compositor, és productor, mesclador, i DJ), així com dels emergents Frank Ocean, Kelela, i FKA Twigs.



A la Xarxa de Biblioteques trobareu anteriors àlbums d’Arca.