dimarts, 7 d’agost del 2018

La Cinemato-recomanació: “Un minuto de gloria” de Kristina Grozeva i Petar Valchanov (2016)

Us ve de gust una comèdia per a suportar amb un somriure la xafogor de l’estiu? Doncs no espereu una recomanació hollywoodenca, perquè aquesta quinzena us volem donar a conèixer una molt destacable pel·lícula de…Bulgària: “Un minuto de gloria” de Kristina Grozeva i Petar Valchanov.



Multipremiada a diversos festivals (inclós, ben a prop nostre, el Festival de Gijón, on va rebre ni més ni menys que els guardons a Millor Film, Millor Guió, i el Premi de la Crítica), explica la història d’un humil treballador de ferrocarrils que rep com a recompensa un rellotge després de trobar-se un milió de levs –la moneda búlgara- i portar-los íntegrament a la policia.


Els problemes per al protagonista (i la tragicomèdia barrejada amb embolics burocràtics) començaran quan vulgui recuperar el seu antic però funcional rellotge, el qual per una badada es queda la cap de relacions públiques del Ministeri de Transport del país. El tàndem de realitzadors desenvolupen la trama amb sobrietat i cert distanciament, ressaltant encara més la comicitat no sempre amable de la situació.



De la Xarxa de Biblioteques podreu demanar l’anterior i també molt recomanable pel·lícula de Grozeva i Valchanov: “La lección”(2014).