dijous, 23 de febrer del 2017

Llibre infantil del mes: "Arte 3D en acción" de Maja Pitamic i Jill Laidlaw

LLIBRE                       
INFANTIL
DEL
MES

ARTE 3D EN ACCIÓN
Maja Pitamic i Jill Laidlaw.
Editorial: Juventud, 2016

Aquest mes us presentem un llibre molt creatiu d'expressió plàstica que es diu Arte 3D en acción, amb 36 projectes inspirats en artistes des de Donatello (Artista italià del renaixement amb l'obra: Retablo de la Anunciación) fins a Ai Weiwei (Artista xinès conegut per la seva obra: Bicicletas para siempre). 

És un llibre adreçat als que gaudeixen treballant amb les mans, deixant tot l'espai enredat, ja sigui amb ceràmica, escultura, collages, treballs amb tèxtil i totes aquelles tècniques d'art tridimensional, combinant la part visual amb la física.





Les autores han explorat la història i el significat de 18 obres d'art en 3D que serveixen d'inspiració per a aquests projectes creatius ideals per a infants. 




Us podreu inspirar en: MAMAN (L'Aranya) de Louise Bourgeois, HERRAMIENTA DE JARDINERO, de Claes Oldenburg, EMBANKMENT, de Rachel Whiteread, MUJER CON SOMBRERO FLOREADO, de picasso, INSTRUMENTOS MUSICALES, de Leoncillo, LA BOTELLA DE BANYULS, de Juan Gris, SET DE POMPAS DE JABÓN, de Josep Cornell, MUCHACHA CON FLORES, de Alphonse Mucha...

I amb tota aquesta inspiració podreu fer:

  • Aranya amb plastilina i neteja pipes
  • Test amb topos influenciat per Yayoi Kusama
  • Llapis amb feltre i lluentons
  • Tapís d'inspiració cubista
  • Retrat d'argila inspirat en Picasso
  • Samarreta tenyida amb un estampat psicodèlic... i moltes coses més



MAJA PITAMIC
Llicenciada en Història de l'Art, Té un Grau en Mètode Montessori i més de 20 anys d'experiència en el camp de l'ensenyament infantil al Regne Unit. És autora de molts llibres per a nens de preescolar.




JILL LAIDLAW
És llicenciada en història de l'Art per la Universitat de St. Andrews d'Escocia. Ha encarregat, editat i escrit llibres de no ficció per a nens i adults, incloent obres d'art sobre la pintura occidental, la història de l'escultura d'occident i monografies sobre Paul Klee i Frida Kahlo.