dijous, 23 de febrer de 2017

La Cinemato-recomanació: “Oslo, 31 de agosto” de Joachim Trier (2011)


No us deixeu enganyar pel títol de la pel·lícula que us volem recomanar aquest mes, perquè no té res de lleugera i refrescant; ans al contrari, és d’una gèlida profunditat que dóna peu a un dels retrats cinematogràfics més polièdrics i interessants dels darrers anys: “Oslo, 31 de agosto”.  

Dirigida pel realitzador danès Joachim Trier (“El Amor es más fuerte que las bombas”) i seleccionada dins el Festival de Cannes 2011, el més prudent per a no desvetllar massa informació d’aquest film és explicar que mostra vint-i-quatre hores en la vida d’un jove immers en una accentuada crisi d’identitat. No us espereu, però, llargs monòlegs sobre el sentit de la vida, ja que Trier confia en bastantes ocasions en el lliure significat de les imatges, evitant ser massa conclusiu i convidant a que cada espectador realitzi les seves pròpies interpretacions dels fets.
La cinta pren com a base la novel·la de Pierre Drieu La Rochelle “El Foc follet”, actualitzant-la i convertint-la en una història contextualitzada en els nostres temps:A la Biblioteca també trobareu l’adaptació cinematográfica (més fidel a la font literària) que va realitzar Louis Malle cinquanta anys abans, “El fuego fatuo”(1963), mentre que a la xarxa de Biblioteques teniu disponible la novel·la de La Rochelle en català, castellà, i francès.


1 comentari:

Antonia ha dit...

Interesante.
Los tres libros infantiles más vendidos (el Monstruo de Colores, Monstruo Rosa y Mi Camita) son de autores españoles, y los tres tienen una marcada finalidad.
Muy interesante, leer aquí:
http://trabajos-psicologia-infantil.blogspot.com.es/2017/02/libros-infantiles-mas-vendidos-3-cuentos-de-autores-espanoles.html