dimarts, 22 de novembre del 2016

La novel·la del mes: Cero K, de Don DeLillo



El padre de Jeffrey Lockhart, Ross, es el inversor principal de un centro donde se lucha contra la muerte congelando los cuerpos hasta que la tecnología pueda despertarlos. Hasta ese extraño lugar viaja Jeffrey para consolar a su padre cuando va a despedirse de su esposa enferma con la esperanza de reencontrarla en el futuro. Pero cuando Ross, en perfecto estado de salud, decide acompañarla en el experimento, Jeffrey le niega su apoyo y se rebela. Una oda al lenguaje, una profunda meditación sobre la muerte y una aguda observación sobre lo que implica estar vivo.

Editorial Salamandra

En aquest nou títol de DeLillo, la ciència competeix amb la religió en la promesa d'una vida eterna. La mort passa a ser com una mena de procès regeneratiu, una interrupció temporal, res definitiu. Es tracta d'una novel·la que planteja molts dubtes i preguntes, amb un rerefons filosòfic.

Don Delillo (1936), escriptor novaiorquès de familia italiana, és autor de quinze novel·les i diverses obres de teatre. Molt aclamat als Estats Units,  ha rebut nombrosos guardons, com el National Book Award amb Ruido de fondo (1985), l'International Fiction Price amb Libra (1988), el PEN/Faulkner Award de Ficció per Mao II (1991), la Medalla Hoells amb Submundo (1997) i el PEN / Saul Bellow award i Jerusalemm Prize a tota la seva carrera.

Cosmòpolis va ser considerada com a una genial i punyet exploració dels danys morals post 11-S i es va convertir en una mena de text profètic. David Cronenberg la va adaptar al cinema el 2012.

Les obres de DeLillo retraten magistralment la psicologia de l'individu dins de la societat americana contemporània i solen tractar temes cabdals com el terrorisme, els avenços tecnològics o els paper dels mitjans de comunicació.

Llegiu aquí un fragment de Cero K.

I si us interessa l'autor, aqui teniu un article amb una proposta dels seus millors títols.