dimecres, 25 de març del 2015

Xerrada al Club de lectura al voltant de l'edició de La bèstia humana, de Zola

La propera trobada del Club de lectura serà al voltant de l'obra d'Émile Zola "La bèstia humana". Serà una trobada especial ja que comptarem amb els editors de l'editorial Avenç, Núria Iceta i Josep M. Muñoz Lloret (també traductor d'aquesta edició). Ens explicaran la seva tasca i experiència amb aquesta primera traducció al català de l'obra.

La bèstia humana (1890) és dissetè títol dels vint publicats per Emile Zola amb el títol genèric Les Rougon-Mcquart. Amb aquesta sèrie l'autor preten il·lustrar les seves teories sobre la conducta humana i els mals socials. L'autor crea una nova corrent de la que es el màxim exponent, el Naturalisme.




Jacques Lantier, la “bèstia humana” del títol, és un maquinista de tren que té una malaltia hereditària que l’empeny a voler matar les dones que li desperten el desig sexual. Amb la precisió d’un mecanisme de rellotgeria, Zola construeix un tens "thriller" psicològic, que ha estat adaptat en diverses ocasions al cinema, sobretot en les recordades versions de Jean Renoir i de Fritz Lang.


El club de lectura és obert a tothom. Trobareu exemplars per préstec a la biblioteca. Recordeu, el 8 d'abril a les 18:30h. Us hi esperem!