dimarts, 4 de març del 2014

Roser Capdevila, dibuixant i creadora de les Tres Bessones fa 75 anys!!

Roser Capdevila i Valls, il•lustradora catalana, molt coneguda pel públic infantil per “les tres bessones”, guardonada amb els Premis Nacional de Cinema i Audiovisual i la Creu de Sant Jordi l’any 2011, fa 75 anys!!
Des del nostre bloc la volem felicitar molt cordialment, Per molts Anys Roser!!
I si vols emportar-te contes a casa de la Roser, al vestíbul de la biblioteca trobaràs un centre d'interès amb molts i molts dels seus contes, en català, castellà i en anglès, ah! i també dvd.
Afanya't i vine a la biblioteca, t'esperem...


Biografia.
Roser Capdevila i Valls, va néixer a Barcelona l'any 1939,interessada de ben jove pel dibuix va ingressar a l' Escola Massana de Belles Arts de Barcelona.
L'any 1999 fou guardonada amb el Premi Nacional de Cinema i d'Audiovisual, concretament en l'apartat d' Audiovisual, i el 2004 amb la Creu de Sant Jordi, concedits ambdós guardons per la Generalitat de Catalunya.
El 2011 va donar el seu llegat format per més de 3.000 dibuixos, litografies, gravats i contes, a la Biblioteca de Catalunya.
Col·laboradora durant la dècada del 1970 de l'edició francesa de la revista infantil Cuca Fera, l'any 1979 fou finalista del Premi Apel·les Mestres de literatura infantil i juvenil il·lustrada pel seu conte La cosidora. A la dècada del 1980 va començar a il·lustrarllibres de text per a infants amb els seus dibuixos, caracteritzat per un estil simple, però amb una caricatura fresca i dinàmica. Així mateix s'ha destacat per un sentit de l'humor i unes situacions molt originals.
L'any 1983, inspirant-se en les seves tres filles Teresa, Anna i Helena, va crear els personatges de Les Tres Bessones, els llibres de les quals han estat traduïts a 35 llengües i ha propiciat la creació d'una sèrie de televisió que s'ha emès en 158 països.