dijous, 20 de març del 2014

Llibre infantil del mes: "El Jardín subterráneo" de Son-gyong Cho

e
LLIBRE
INFANTIL
DEL 
MES
  
El Jardín subterráneo  
de Sŏn-gyŏng Cho
Barcelona: Thule, 2007                   
El senyor Moss treballa com a personal de neteja d'una estació de metro de Nova York, i  cada dia sent la mateixa queixa de les persones que van i venen: "fa mala olor". 

Com estava molt amoïnat, va decidir anar a treballar cada dia una mica més d'hora i netejar tot el túnel i així eliminar la mala olor. De sobte va descobrir de entre les parets del túnel del metro una boca de ventilació, que pujava al carrer, la va netejar molt bé i va decidir "plantar un arbre", va posar terra i va col·locar un arbre petit que tenia a casa seva, també va posar plantes al seu voltant perquè fes bona olor.

L'endemà tothom va notar la brisa que desprenia el seu jardí, en Moss cada dia el regava i l'abonava perquè no deixes de créixer, fins que un dia va sortir al carrer per la reixa de ventilació, mica en mica es va convertir en un arbre molt gran, amb unes branques molt llargues que creixien fins al cel infinit... 
Per fí el Sr. Moss va poder tenir el seu jardí!!

Aquesta història està basada en una persona real, Moss conserge que netejava el túnel del tren Holland entre Manhattan y Hoboken, amb qui l'autor va fer gran amistat.
Un dia el va convidar a casa seva i va quedar entusiasmat pel món tan particular que vivia fora de la feina: libres, dibuixos, música. 
Sŏn-gyŏng està convençut de que si Moss trobes una boca de ventilació, ben segur que plantaria un arbre...


No deixeu de llegir aquest gran conte, tot ell desprèn humanitat i confiança amb l'ésser humà.


Sŏn-gyŏng Cho,Va estudiar a la Universitat de Hongik, on es va graduar en Disseny Visual. Més endavant va completar un màster en il·lustració a la School of visual Arts de Estats Units. Actualment treballa com a professor d'il·lustració i com a il·lustrador a Corea.