divendres, 24 de gener del 2014

Premis de Literatura Infantil i Juvenil

Aquest són els guanyadors del PREMIS de LITERATURA INFANTIL i JUVENIL  de les Editorials EDELVIVES i EDEBÉ de 2014.


El XXV Premi de Literaura Infantil Ala Delta, convocat pel Grup Editorial Edelvives, ha estat concedit a  Paloma Muiña (Madrid, 1970) amb l'obra Un cóndor en Madrid.
Paloma Muiña, és periodista encara que la seva vida laboral, ha estat relacionada amb el món de les editorials. 
L'obra premiada narra la relació entre un nen i una nena de família equatoriana, preocupats per la vida de l'avi d'un d'ells. 
És una història d'amor múltiple plena de suggerències i extraordinàriament sensorial.

Elena Alonso Frayle (Bilbao), amb l'obra La edad de la anestesia, ha estat guardonada amb el XIV Premi Alandar de novel·la juvenil amb una dotació de 12.100 euros. 
Aquesta obra segons el jurat, és d'una qualitat literària indiscutible mereixedora del premi. Conjuga la investigació d'un succés, amb reflexions sobre la culpa i la falta de llibertats individuals.

La vida del senyor Rutin de David Nel·lo (Barcelona, 1959) i La tumba de Aurora K de Pedro Riera (Barcelona, 1965) han estat guardonades en la XXIIa. Edició dels premis Edebé de literatura infantil i juvenil.
En aquesta edició s'han presentat 154 obres en la modalitat infantil i 196 en la juvenil. La dotació econòmica és de 30.000 euros per a la juv.i de 25.000 per a la Inf.

David Nel·lo, ens endinsa en la vida de Petrus Rutin, un recepcionista d'hotel que combat la seva vida monòtona, amb una estratègia molt peculiar que ens farà reflexionar sobre la felicitat i la força del llenguatge. És una obra original i esbojarrada que no et deixarà indiferent.
Pedro Riera, amb La tumba de Aurora K, ens planteja una novel·la en un país fictici però on hi ha un conflicte real. L'autor va viure de primera mà la postguerra de Bòsnia i això ha donat peu a aquest relat, ple d'intriga, misteri i d'odi entre dues comunitats.

Des del nostre bloc felicitem als guanyadors!
Si vols + informació d'aquest premis clica : PREMIS EDEBÉ  i  PREMIS EDELVIVES