divendres, 10 de gener del 2014

Cançons d'amor i de pluja, de Sergi Pàmies: EL LLIBRE I L'AUTOR DEL MES

Els vint-i-sis contes de Cançons d’amor i de pluja s’estructuren com un recital d’emocions i reflexions sobre la vulnerabilitat i els rituals més absurds de l’edat madura. Amb un estil precís i carregat d’intensitat, Sergi Pàmies reinterpreta els clixés del romanticisme arquetípic i les servituds de la hipocondria sentimental. La prosa i el to, depurats i continguts, busquen l’equilibri entre la causticitat, la vitalitat i la malenconia. Amb aquests instruments, Pàmies se submergeix en les aigües estancades de l’amor, la dependència de la memòria heretada, el dolor pels absents i el plaer d’escriure sense saber on és la frontera entre la invenció i l’autobiografia.

Uns contes d'una intensitat brutal. Un llibre pensat en tots els detalls. Pàmies escriu uns llibres breus, amb molta matèria prima. No hi ha cap paraula que hi sigui perquè sí. La reflexió moral, subtil i entenimentada, és la cirereta d'un gran llibre de contes. Hi ha construccions que te les mires i te les remires i t’atrapen per la manera rodona de dir una cosa que no existia abans de dir-la amb tanta precisió.

Julià Guillamon, La Vanguardia

Aqui teniu el un programa Via Llibre, de TV3, on Pàmies presenta el llibre




Si voleu conèixer l'autor o saber més sobre la seva obra i la trajectòria, teniu l'oportunitat d'assistir a la xerrada que ens ofereix a la biblioteca aquest mes. Serà el dia 23 a les 19h. No hi falteu!