dilluns, 11 de novembre del 2013

L'Editorial LA GALERA celebra 50 anys d'història

Aquest any l'Editorial La Galera celebra els seus 50 anys d'història amb l'exposició:"50 Anys i tan joves. La Galera 1963-2013", comissariada per Joaquim Noguero, dissenyada per Mariano Rolando i organitzada per Biblioteques de Barcelona.
La Galera celebra aquest triomf en l'actual panorama editorial català. La mostra s'ha construït a partir d'una selecció que intenta fer un recorregut per cada etapa de l'editorial. La exposició inclou títols destacats, documents, audiovisuals i altres objectes i elements que formen part de la història de La Galera.

Si la voleu veure, estarà exposada fins el 7 de gener de 2014  a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona (Plaça de Lesseps, 20-22). 
També es faran una sèrie de xerrades relacionades amb l'exposició:

  • El 14/11/2013 a les 19h. taula rodona sobre "els llibres a l'escola i la biblioteca". Auditori de la Biblioteca Jaume Fuster.
  • El 21/11/2013 a les 19h. taula rodona "El fil dels clàssics: les illes del tresor avui". Biblioteca Xavier Benguerel.
  • El 21/12/2013 a partir de les 17h. Marató de Contacontes "Un nadal amb La Galera", amb la companyia "Vivim del Cuentu" i autors de l'editorial. Biblioteca Jaume Fuster.
Durant les sessions passaran pel centre: editors, dibuixants, escriptors i especialistes en l’àmbit vinculats a La Galera, com per exemple Pilarín Bayés, Jordi Sierra i Fabra, Miquel Desclot o Josep Vallverdú.

LA GALERA, va néixer fa cinquanta anys i encara fa coses de nens. La va fundar Andreu Dòria l'any (1920-1995) amb la voluntat de normalitzar l'aprenentatge del català i de formar el jove des de la qualitat literària i plàstica. L'assessorava Marta Mata, mestra i responsable de la biblioteca de l'escola Talitha, més endavant es van sumar molts escriptors i il·lustradors.. L'any 1963 va publicar els dos primers llibres i d'aleshores ença no ha parat.

Moltes Felicitats!