dijous, 11 d’abril del 2013

PREMIS de Literatura Infantil i Juvenil 2013

PREMI ALMA 
El Premi Alma d’enguany (Astrid Lindgren Memorial Award) ha estat atorgat a Marisol Misenta (Isol).  
El Premi de Literatura en memòria de Astrid Lindgren és un dels més prestigiosos al món de la literatura infantil. Es va concedir per primer cop pel Govern suec el 2003, un any després de la mort de l'escriptora. És un premi anual, que guardona un autor de literatura infantil i juvenil, un il•lustrador o un promotor de la lectura de qualsevol país del món.
  • Isol, va néixer a Argentina el 1972, va estudiar Magisteri en Belles Arts, posteriorment va treballar com a il•lustradora de premsa i autora d’àlbums il•lustrats. Apassionada del món del còmic, la literatura i la plàstica.  Isol va publicar la seva primera obra als vint-i-cinc anys (Vida de perros).
Altres títols:Cosas que pasan, el Globo, Había una vez una llave, Numeralia, Piñatas, Regalo sorpresa, Secreto de família, Vida de perros, Tener un patito és útil...

PREMI COMPOSTELA,
El Premi compostela convocat per l'Ajuntament de Santiago i l'Editorial Kalandraka pel millor àlbum il·lustrat, ha estat atorgat a Mariana Ruiz Johnson, amb l'obra "Mamá".
Aquest premi té una dotació de 9.000 euros, en concepte d'avançament pels drets d'autor. El jurat ha destacat: "la vitalitat, la força  i el domini del color d'un llibre que treballa un tema universal i especialment proper al món de la infància".  També ha elogiat: "el petit i molt treballat homenatge que realitza l'autora a grans figures de la història de la pintura".

  • Mariana Ruiz Johson, va néixer a Buenos Aires l'any 1984, estudia Belles Arts a Argentina, amb la especialitat  de Pintura. Des de 2004 estudia il·lustració a Sotano Blanco amb José Sanabria. Els seus treballs tenen imatges molt potents i molt color, les tècniques que utilitza són molt variades.
El seu primer llibre com autora e il·lustradora ha estat editat per Fondo de Cultura Económica, i el seu títol era: Irupé y Yaguareté al 2010.                                             


Premis BARCO DE VAPOR i GRAN ANGULAR

Els guanyadors de la 35ª Edició dels Premis de Literatura Infantil El Barco de Vapor i Juvenil Gran Angular (SM) han estat David Fernández Sifrés i Verónica Murguía.
En l'apartat infantil David Fernández ha guanyat amb la seva obra Luces en el canal, llibre extraordinari, on insta al lector a veure més enllà de les aparences.
 
  • David Fernández Sifrés, va néixer a Lleó l'any 1976. És llicenciat en Dret i Funcionari de l'Escala Superior de Tècnics de Trànsit. La seva feina no és la d'escriure sinó la seva afició juntament amb el senderisme i viatjar.
Ha publicat diversos contes infantils: Que viene el diluvio, El faro de la mujer ausente (Premi Alandar), Un intruso en un cuaderno....

En l'apartat juvenil Verónica Murguía ha guanyat amb Loba.  Aquesta novel·la de gènere fantàstic recrea un món poderòs i original on els personatges fan un trajecte vital a través de temes universals. 

  • Verónica Murguía va néixer a Mèxic l'any 1960, es mestra de literatura i traductora, pertany al Sistema Nacional de Creadors d'Art. Ha publicat diverses novel·les com: Auliya, el fuego verde i contes infantils com: Hotel monstruo:bienvenidos, Mi monstruo Mandarino o el pollo Ramiro.
Aquestes dues obres de l'editorial SM es posaran a la venda en format paper i digital a partir de dimecres dia 10 d'abril.