divendres, 19 d’abril del 2013

Encara no saps quins llibres comprar per Sant Jordi?

Segons la revista Que Leer aquestes són 15 apostes segures:

María Dueñas. Misión Olvido. 
L'autora del exitòs El tiempo entre costuras ens proposa una història d'amor i misteri amb el passat comú entre Espanya i California.

Sergio Vila-Sanjuán. Estaba en el aire.
Premio Nadal 2012. Una dona de classe alta, un publicitari que presenta un programa radiofònic que busca a persones desaparegudes, un magnat i un noi que vol descobrir el seu passat. 

Ildefonso Falcones. La Reina descalza.
L'amistat entre una ex-esclava cubana i una gitana en el Madrid de mitjans del segle XVIII són els elements del darrer best seller de l'autor de La Catedral del mar.

Arturo Pérez Reverte. El tango de la vieja guardia
Una passió que s'estèn entre Buenos Aires de 1928 i el Sorrento de finals dels 60 amb una partida d'escacs de fons.

Albert Sánchez Piñol. Victus.
Monumental llibre sobre la Guerra de succesió i l'11 de setembre a Catalunya. Molt recomanable!

Rafael Chirbes. En la orilla
Una novel·la que reflexa molt bé els temps en el que vivim. Segons l'autor, mostra la descripció d'un temps, després de la modernitat, l'agitació i el ladrillo.

Lorenzo Silva. La marca del meridiano.
La setena novel·la dels guardia civils Bevilacqua i Chamorro , ambientada aquesta vegada per la Catalunya més corrupta. Guanyadora del Premio Planeta 2012.

Paolo Giordano. El cuerpo humano. Després de l'èxit de La solitud dels nombres primers, Giordano ens porta a una base militar a la guerra d'Afganistan. Viurem els conflictes propis de l'ofensiva i els conflictes interns d'un grup de joves combatents.

David Vann. Tierra
Un jove aspira a l'espiritualitat i alhora ha de conviure amb unes relacions familiars molt dures i conflictives.

Dennis Lehane. Vivir de noche.
Tot i ser fill d'un cap de la policia, Joe Coughlin fa carrera amb el crim organitzat durant la Prohibició fins que una dona es creua en el seu camí.

Amin Maalouf. Los desorientados.
Després de 25 anys d'exili, un profesor àrab torna al seu país natal amb la voluntat de tobar als amics i coneguts que van quedar enrera.  

Haruki Murakami. Después del terremoto.
L'autor de Tokio blues ens presenta sis històries que segueixen el seu característic univers literari amb la fantasia omnipresent. Tot succeeix just deprés del brutal seísme de Kobe i just abans dels atemptats amb gas al metro de la capital.

Anne Holt. Lo que esconden las nubes oscuras.
Encara que tot fa pensar en un accident domèstic, el policia Henrik Holme està convençut de que la mort del petit Sander ha de ser investigada.

Kate Morton. El cumpleaños secreto.
50 anys després de testimoniar un crim, Laurel, una popular actriu, regresa a la granja familiar de Suffolk per tal de reconciliar-se amb el passat.

Antonio Muñoz Molina. Todo lo que era sólido.
L'autor de El invierno en Lisboa i Sefarad ens ofereix aquest assaig sobre la Transició. La presenta com un passat a on la política va permetre que es cremès el present d'Espanya. 

Si voleu més recomanacions, novetats i informació, us recomanem els especials de Sant Jordi del bloc L'illa dels llibres o el recurs Sant Jordi 2013 que ens ofereix la Biblioteca Virtual de la Xarxa de Biblioteques Municipals.  

Feliç Diada!