dijous, 14 de febrer del 2013

Premis de la Literatura Infantil i Juvenil 2013

El X Premi Anaya de Literatura Infantil i Juvenil per a l'escriptor català Jordi Sierra i Fabra amb l'obra Parco.
Aquesta novel·la tracta sobre un adolescent en un centre tutelar de menors. "És una història diferent, al límit, afilada, tallant com una ganiveta", comenta l'autor.
Aquest Premi es convoca cada any amb la intenció d'estimular la creació d'obres adreçades a lectors entre 8 i 14 anys, està donat amb 18.000 euros.
El jurat format per: l'escriptora Blanca Álvarez (guanyadora de l'anterior edició), Concepción Pardo, Pilar Pérez, R.A.Calle Morales,  ha destacat "l'originalitat de l'estructura, que mostra el món interior del protagonista i les seves lluites internes". A més, ha resaltat que "sent una història dura, que és com una bufetada, posseix un regust d'esperança". També ha reconegut "la maduresa creativa, la tècnica depurada i innovadora, on fa patent el seu estil personal a base de frases curtes, ritme àgil i brevetat"
La novel·la serà publicada al mes d'abril.

Premi Ala Delta de literatura Infantil i Juvenil de l'editorial Edelvives  per a Ignacio Sanz Gómez, guanyador per segon cop d'aquest premi, amb l'obra El hombre que abrazaba a los árboles. Ignacio Sanz te una gran trajectòria literària per a nens i joves,  compagina des de fa temps la seva feina d'escriptor amb la de narrador oral.

Premi Alandar de literatura Infantil i Juvenil de l'Editorial Edelvives per a Ricardo Gómez amb la novel·la per a joves Juegos, inocentes juegos.
Ricardo Gómez va estudiar Matemàtiques i durant molts anys va donar classes d'aquesta matèria, al cap d'un temps es va dedicar a la feina d'escriptor, on va rebre diversos premis com el Cervantes Chico l'any 2006, el Premi Alandar al 2003 per El cazador de estrellas i  el Barco de Vapor al 2006  per  Ojo de Nube.

Enhorabona a tots tres pel Premi!!