dijous, 7 de febrer del 2013

LLIBRE INFANTIL DEL MES: Cuinar és una festa! d'Amanda Laporte

Aquest mes us presentem un llibre per llepar-vos els dits, és diu Cuinar és una festa! de l'Amanda Laporte que ens presenta receptes molt sucoses, la il·lustració està a càrrec d'Òscar Julve i amb unes fotografies de Xabier Mendiola que només veur-les ens fan venir gana... Nyam, nyam.
Tots podeu posar cullarada a l'hora de cuinar, sobretot ara que estem en festes de CARNAVAL.
Si aneu a la pàgina 34 trobareu uns creps de carnaval que amb un tres i no res els teniu fets i si passeu a la 36, unes galetes en forma d'antifaç boníssimes!!

Vinga apunteu que us adelantem la recepta de les "Galetes El Zorro" (per fer unes 8 o 10 peces)
-200g de farina
-100g de mantega
-2 ous
-una mica de sal
-3 cullerades de formatge ratllat
-1 cullerada de salsa de tomàquet
-1 cullerada de quètxup
-1 cullerada d'orenga
-1 cullerada de sèsam negre
-1 cullerada de llavors de rosella
  • Per fer-les: Introdueix la farina en un bol, afegeix-hi la mantega estovada, l'ou, un pessic de sal i el tomàquet. Pasta amb les mans fins a obtenir una barreja homogènia i posa-la a la nevera (30min.)
  • Estén la massa en una superficie llisa enfarinada amb l'ajuda d'un corró. Quan la massa faci un gruix d'uns 3mm. talla la massa en forma d'antifaç.
  • Traspassa la pasta en una plata de forn amb molta cura, pinta-la amb ou batut, posa-li el quètxup, l'orenga, el formatge ratllat, el sèsam... bé el que més t'agradi i cuina-la al forn amb una temperatura de 180ºC. Quan estiguin fetes deixa que es refredin i serveix-les.
Trobareu 24 receptes més tan bones, divertides i originals com aquestes, pensades especialment per a ocasions màgiques de la mà d'en Max, en Gapo, la Sara, el seu amic el camaleó i la iaia..

Bon profit i que vagi de gust...!!