dimarts, 18 de desembre del 2012

LLIBRE DEL MES: La comida de la familia, de Ferran Adrià i l'equip de "El Bulli"


El restaurant El Bulli és un referent gastronòmic ineludible i Ferran Adrià ha  estat reconegut recentment com el cuiner més influent de les darreres dècades.
L'origen d'aquest llibre, La comida de la familia,  és el treball que Adrià i Eugeni de Diego han portat a terme els tres darrers anys recopilant i elaborant els menus que menjava l'equip del restaurant diariament. Cal destacar que les receptes i explicacions estan dirigits a la cuina domèstica. Es tracta de cuina "fàcil", fins i tot serviria per a iniciar-se i adonar-se'n , segons els autors, de que si no menjem bé és perque no volem.

Trobem una primera part curiosa sobre el funcionament dels menjars per l'equip al Bulli i segueix tota una serie de consells per a organitzar-se a casa amb la planificació dels àpats, la compra, comentaris sobre alguns productes, sobre com escollir el peix i la carn, consells sobre la conservació i congelació, d'aliments aparells... També inclou les receptes base (caldos, sofregits i salses). Tota la informació és molt pràctica i útil. 
Desprès de la introducció ja trobem els menus per a cada dia amb tres plats, (l'entrant, el principal i un postre) que no costaran més de 4 euros per persona. 31 menus en total amb un esquema per tal d'organitzar-se i cuinar amb un l'ordre pràctic els tres plats. Inclou les mesures per a diferents números de comensals i d'altres detalls. Es tracta d'un llibre molt recomanable, penseu que aquests menus són els escollit per grans cuiners!