dimarts, 18 de desembre de 2012

ACTIVITATS INFANTILS PER A LES VACANCES

Aquestes festes de nadal,  hi ha una colla d'activitats infantils que podeu fer amb els vostres fills durant les vacances, tant a Viladecans com a diferents llocs de la ciutat de Barcelona. Aquí teniu unes quantes propostes, esperem que us agradin...

* Si voleu més informació cliqueu l'activitat

Sonarkids,
torna al voltant dels nadals amb una instal·lació sonora al Cosmocaixa de Barcelona, els dies 22 i 23 de desembre, a càrrec dels artistes Lolo i Sosaku que realitzaràn la construcció artesanal de les inal·lacions sonores, fetes de fusta, cartró, fil de pescar, etc.
Per poder participar s'ha de fer la inscripició, ja que les places són limitades.
A Viladecans:
Celebració del Caga Tió, i xocolatada, amb l'animació de Miqui Giménez, dilluns 24 de desembre, a les 11h. a la Plaça de la Vila.
Arribada dels Patges Reials als barris. Lliurament de les cartes i xocolatada popular, divendres 4 de gener, de 17 a 20h. a la Plaça Diversitat, Parc de Can Palmer i Plaça Constitució.
Cavalcada del Reis d' Orient, dissabte 5 de gener, a les 18h. Av. Josep Tarradellas (davant d'Atrium Viladecans.Festival de la Infància, 
amb el lema "La il·lusió ens fa grans", ens proposa més de 150 activitats perquè els nens s'ho passin d'allò més bé. Les propostes d'oci i diversió estan relacionades amb l'alimentació sana, l'esport, la cultura, la moda, la solidaritat i l'entreteniment. Obert del 27 de desembre al 4 de gener a la Fira de Barcelona.
Nadal al Tibidabo, 
per nadal el Parc d'atraccions és més màgic. Del 6 de desembre fins el 5 de gener podran penjar una bola de Nadal feta per ells, a l'arbre dels desitjos del Parc. També els més petits  poden participar en un taller i fer la seva postal de nadal amb material diversos, inspirant-se amb en les postals històriques d'Unicef, que es podran veure exposades al Tibidabo.També el Parc serà l'escenari de la jornada solidària "Cançó de pau", el 22 de desembre.

El Zoo de Barcelona   
organitza com cada any els casal de nadal per a tots els nens i nenes de 5 a 14 anys que vulguin fer nous amics i aprendre moltes coses: com preparar el menjar dels animals, on dormen, com tenir cura ... i fins i tot apropar-se a alguns animals!!
Recorda que si vols participar previamenta has de fer la inscripció.

Fundació Miró
realitzarà espectacles infantils amb Txo Titelles, les aventures de dos ratolins en Safrà i Serafí que faran les delícies dels nens més petits (al mes de desembre), i Per terra de dracs amb la companyia de Pep López, al mes de gener. També un taller de pintura del 27/12  al 4 de gener.
Mercat de la Boqueria,  
organitza cada Nadal tallers interactius perquè els nens i els adolescents puguin aprendre, descobrir i experimentar amb la gastronomia. Aprendran a comprar, a veure les qualitats de cada aliment, la seguretat a la cuina, les normes d’higiene i com preparar diferents plats. Els més petits prepararan un esmorzar amb els ingredients que ells mateixos hauran comprat, i portaran a casa el plat cuinat perquè tota la família pugui degustar-lo. Després de preparar-los, els menjaran en forma d’aperitiu.
Per Nadal, el Museu d’Història de Barcelona 
organitza el 28 de desembre un taller per apropar als infants la història de la Barcelona romana. Aquesta activitat pretén establir la relació entre els coneixements matemàtics dels romans i la música, la geometria i l’aritmètica presents a la Barcino romana.  El taller s’inicia al MUHBA Plaça del Rei, on es presenta l’activitat. 

El Museu Egipci,
proposa un taller infantil, per a nens d’entre 5 i 12 anys, anomenat ‘Secrets i misteris del món dels egipcis’. Se’n faran dos, el primer els dies 24, 27 i 28 de desembre, i el segon els dies 31 de desembre, 2 i 4 de gener. L’horari del taller serà de 10 a 17 h. 

Museu de la xocolata,
del 21 de desembre de 2012 al 5 de gener de 2013, proposa dos tallers molt nadalencs. El primer és per a infants i consisteix a elaborar figuretes de xocolata per decorar l’arbre de Nadal, un taller divertit i pensat perquè els més petits gaudeixin amb el gust i l’aroma del cacau. El segon, per a nens una mica més grans, és d’elaboració de galetes de Nadal, ideals per acompanyar les sobretaules d’aquestes festes. 

Recordeu!! Encara podeu trobar més ofertes d'activitats infantils entran a la web: http://www.bcn.cat/nadal 
BON NADAL I FELIÇ 2013!!