divendres, 18 de maig del 2012

Mor l´escriptor mexicà Carlos Fuentes

L´autor de La muerte de Artemio Cruz, va rebre el Premi Cervantes el 1987.



L´escriptor mexicà ha mort aquest dimarts als 83 anys. Carlos Fuentes Macías (Panamà, 1928 - Ciutat de Mèxic, 2012) era un referent de les lletres llatinoamericanes i, entre altres reconeixements a la seva obra, va ser guardonat amb el Premi Cervantes al 1987 i amb el Premi Príncep d'Astúries l'any 1994.
Autor de novel·les com ara  “La muerte de Artemio Cruz”, “La región más transparente” i “La silla del Águila”, formava part d´una generació extraordinària d´escriptors com García Marquéz i Vargas Llosa, l´anomenat “boom” llatinoamericà. Gran aficcionat al cinema, havia escrit guions per a moltes pel·lícules i algunes de les seves novel·les també van ser adaptades a la gran pantalla, com "Gringo Viejo" o "La cabeza de la hidra".
Fill de pare diplomàtic va estudiar dret  i va exercir de periodista. Va ser un intel·lectual compromès sempre crític amb els problemes del seu país per afrontar la democràcia i esdevenir una societat moderna.  El president de Mèxic, Felipe Calderón, en assabentar-se de la notícia, ha qualificat Fuentes com un "escriptor i mexicà universal". 

A la Biblioteca de Viladecans trobareu una selecció de la seva obra.