dijous, 15 de desembre del 2011

50è Aniversari de la Revista Cavall Fort


Aquest mes de desembre, la revista infantil en català Cavall Fort celebra els seus 50 anys amb la programació de diverses activitats durant els propers mesos, amb l'objectiu de repassar la seva trajectòria i projectar-se a nous lectors.
Divendres 2 de desembre al CaixaForum de Barcelona, es va fer un homenatge en un acte institucional que va ser l'arrencada del calendari de celebracions. Hi va participar, entre d'altres, el president de la Genralitat de Catalunya Artur Mas, que en la seva intervenció va dir que la revista va ajudar "d'una manera important i significativa al ressorgiment i manteniment de la llengua catalana". També hi va estar present la directora de Televisió de Catalunya, Mónica Terribas que va dir: "Llegint el Cavall Fort hem après a somiar, a pensar, a divertir-nos a aprendre a fugir una i moltes vegades" i que "Hi ha una part de nosaltres que és Cavall Fort".


Cavall Fort va néixer el mes de desembre de l'any 1961, sota la tutela del Bisbat de Vic, amb l'objectiu d'ajudar els seus lectors a adquirir el gust per la lectura, a despertar la curiositat pel món que ens envolta i a estimular la creativitat en els nois i noies entre 9 i 15 anys.

La directora de Cavall Fort, l'escriptora Mercè Canela, destaca que la revista no s'ha fet vella amb aquests 50 anys. "Cavall fort és ell mateix i es reinventa en cada número per atrapar nous lectors. Cada any hi ha lectors que ens diuen adéu i busquem nous lectors que han arribat a l'edat en què la revista els pot semblar interessant i divertida".

La galeria d'escriptors i il·lustradors que han passat per la revista és molt important, des de Joaquim Carbó, Josep Vallverdú, Pep Albanell, Salvador Espriu, Pere Calders, M.Aurèlia Capmany, Montserrat Roig, Tísner, Cesc, Picanyol, Fina Rifà, Pilarín Bayés... i fins i tot amb comptat amb la col·laboració d'artistes com Joan Miró, Antoni Tàpies, Clavé, Rafols -Casamada i Josep M. Subirachs.

Aquest mes es fa un número especial que recull aquests 50 anys. NO US EL PERDEU!

Si voleu més informació referent al 50è aniversari cliqueu aquí.