dissabte, 14 de maig del 2011

Xerrada amb Rosa Ribas, Cristina Manresa i Lorenzo Silva: "Dones de novel·la negra, de la realitat a la ficció"


El proper dilluns 30 de maig a les 18:30h us convidem a una conversa amb l'escriptora Rosa Ribas, autora de novel·les majoritàriament de gènere policíac i la mossa d'esquadra Cristina Manresa al voltant del tema "Dones de novel·la negra, de la realitat a la ficció". Es una activitat oberta a tothom i estarà moderada per l'escriptor Lorenzo Silva.

Rosa Ribas (El Prat de Llobregat) viu a Frankfurt i comença a publicar el 2006 amb el títol El pintor de Flandes. L'any següent publica la seva primera novel·la policíaca, Entre dues aigües, amb la que ens presenta a la Comissària hispano-alemanya Cornelia Weber-Tejedor i guanya el Premi Brigada 21 a la millor novel·la negra publicada el 2007. Continuen la sèrie amb la detective els títols Con anuncio (2009) i En caída libre, publicada aquest mateix any. L'any passat també va publicar La detective miope amb un nou personatge, la detective Irene Ricart. És una hora independent que no inicia cap sèrie i que té com a escenari Barcelona.

Cristina Manresa (Badalona, 1968) va ser la primera dona comissària de la policia de la Generalitat- Mossos d'esquadra. És responsable de la seguretat de la regió metropolitana sud des de finals de l’any passat. És llicenciada en Històtia de l'art i Criminologia per la UB i membre del Club de lectura negra dels Mossos d'Esquadra.

Lorenzo Silva (Madrid, 1966) és l'autor de la saga policíaca protagonitzada pels policies Bevilacqua i Chamorro amb diversos títols publicats com El alquimista impaciente, (Premi Nadal 2000). D'altres títols de la saga són La doncella y la niebla, La flaqueza del bolchevique, finalista del Premi Nadal 1997 o el darrer, La estrategia del agua. Col·labora a premsa escrita, actualment al diari El Mundo, entre d'altres. És comissari de Getafe Negro, Festival de novela negra de Madrid i, des del 2009 co-comisari de Santiago Negro a santiago de Compostela. És també també autor de llibres infantils i assaigos. L'any passat va guanyar el VIII Premio ALGABA de Biografía, Autobiografía, Memorias e Investigaciones históricas amb Sereno en el peligro on narra l'aventura històrica de la Guardia Civil i més recentment ha sigut guardonat amb el Premio Glauka concedit per la Asociación de Amigas de la Lectura a Cuenca. Des d'aquí el felicitem.

Es debatirà sobre els referents literaris femenins del gènere, l'evolució d'aquests, els seus rols, els estereotips, la realitat i ficció etc.

Us hi esperem!

Organitza: Biblioteca de Viladecans i Pla d'Igualtat de l'Ajuntament de Viladecans.