dijous, 19 de maig del 2011

LLIBRE INFANTIL DEL MES: "16 Músicos muy, muy importantes"



16 Músicos muy, muy importantes de Jordi Sierra i Fabra i il·lustrat per Violeta Monreal.


El mes passat ja us vam presentar el llibre: 16 escritores muy,muy importantes, de l'Editorial Bruño i que pertany a la mateixa col·lecció "Saber Más". Ara podeu gaudir d'aquest nou volum que ens parla dels 16 músics més importants de la nostra història com: Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach, George Friedrich Haendel, Wolfgang Mozart, Ludwig Van Beethoven, Frédéric Chopin, Richard Wagner, Giuseppe Verdi, Johann Strauss, Piotr Llich Chaikovsky, Giacomo Puccini, Isaac Albéniz, Enrique Granados, Manuel de Falla, Igor Stravinsky i Joaquin Rodrigo.

El format del llibre segueix el de l'anterior, la informació es tracta d'una manera desenfadada: la vida dels personatges, la seva obra, l'època i els seus moviments musicals.
També trobareu diferents enllaços per poder ampliar la informació.

L'autor del llibre Jordi Sierra i Fabra, és nascut a Barcelona l'any 1947, les seves primeres incursions literàries comencen als 8 anys; als 12 va escriure la seva primera novel·la llarga. És conegut especialment per la seva obra en el camp de la literatura infantil i juvenil, escrita tant en català com en castellà. Els seus llibres, uns 300 títols han estat traduïts a 25 idiomes, ha venut milions d'exemplars, ha obtingut molts premis literaris i figura en els programes escolars a Catalunya, Espanya i Amèrica Llatina.
Part de la seva vida (1970) la va dedicar a la música pop rock. Va treballar com a comentarista musical en diverses revistes com: Popular 1, Super Pop i Trivial Pursuit de rock. Fa poc ha creat una Fundació que porta el seu nom, per promoure la creació literària entre els joves. L'any 2007 va rebre el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil que concedeix el Ministeri de Cultura per la seva novel·la Kafka y la muñeca viajera.