dijous, 5 d’agost de 2010

MAUS. Exposició sobre la novel·la gràfica de Spiegelman el 25 d'agost a la biblioteca.

L'exposició tracta de la novel·la gràfica d' Art Spiegelman Maus. Relat d'un supervivent, publicada a Nova York entre el 1986 i el 1991 i única obra no periodística guanyadora del premi Pulitzer (1992).
Art Spiegelman narra la història real de son pare, Vladek Spiegelman, jueu polonès, durant la Segona Guerra Mundial. Aquesta no ens oculta detalls inconvenients, la qual cosa, en la pràctica, fa més humans i "reals" els seus protagonistes. Els personatges del còmic són animals antropomòrfics: ratolins per a representar els jueus (Maus significa ratolí en alemany), gats per als alemanys, porcs per als polonesos, granotes per als francesos, cérvols per als suecs i gossos per als nord-americans. L'elecció és deliberada, una metàfora sobre la ratera en què es va convertir la Polònia ocupada per als jueus, i com es van sentir traïts per la resta dels polonesos.
L'exposició compta amb la direcció artística dels autors Pere Joan i Max. Està produïda per Inrevés Edicions i la Subdirecció General de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.
Del 25 d'agost al 26 de setembre a la sala d'actes.