divendres, 6 d’agost del 2010

Ricard Mas ens oferirà la conferència 'El noi del pijama de ratlles : ficcions de la shoa' el 10 de setembre a les 18.30h.

La shoa, o intent d'extermini de la raça jueva per part de l'Alemanya nazi, ha estat explicada a través de ficcions que abarquen des de la literatura fins al cinema, tot passant per l'art. Aquesta conferència és una aproximació a les diferents representacions artístiques que s'han fet al llarg de la història sobre el fet dramàtic del genocidi del 1945. És oberta a tothom.
Ricard Mas (Sabadell, 1966) és historiador, crític d'art i comissari d'exposicions. Llicenciat el 1989 en Història de l'Art per la Universitat Autònoma, ha treballat com a assistent d'investigació amb Rafael Santos Torroella (1990-1997). En l'actualitat és free-lance. Ha escrit, entre d'altres, els llibres Qui no anuncia no ven. Els artistes catalans i la publicitat, Univers Dalí i La pintura española contemporánea. Col·labora periòdicament amb el diari AVUI, el setmanari El Temps, la revista Descubrir el Arte entre d'altres.

Conferència dintre del cicle : 'Altres literatures..' del què també formen part : 'Literatures : mirades a altres continents', dia 14 de juliol, a les 18.30h i 'Triangle Lila : personatges femenins a al literatura de postguerra' dia 11 de novembre a les 18.30h . Activitat dintre de la Campanya 'Tot l'Any Lectura'.