dilluns, 19 de juliol del 2010

Quatre contes a tenir en compte

No sabeu quins contes llegir aquestes vacances? Des d'aquest petit racó us recomanem quatre lectures pels més petits


Carles Sala. Bona nit, Júlia. Barcelona: La Galera, 2009.

Tracta d’una nena que es diu Júlia que està aïllada en un hospital. Allà coneixerà el secret d'en Bru, un nen que quan la Júlia arriba a l’hospital, ja hi és, i que té un problema...Descobriu el secret.

Eulàlia Canal. Sota el coixí una porta. Barcelona: Baula, 2010.

El protagonista d’aquest conte és un nen que té por quan se’n va a dormir, i el silenci de la nit i la imaginació li juguen males passades.Un llibre amb belles il·lustracions per treballar les pors infantils i ajudar els nens a guardar els seus somnis.

Thierry Laval. Digues on és. Barcelona: Cruïlla, 2010.

Un llibre amb un format atractiu per divertir-se aprenent. Amb unes il·lustracions que ens acosten al còmic, els infants podfen aprendre cercant personatges de la kitologia, dels contes, de les llegendes, de la fantasía i de la ciència-ficció.

Cécile de Visscher. Mimí i la girafa blava. Barcelona: Salvatella, 2008. Col·lecció em vols conèixer?
El tema de la discapacitat és poc present a molts àmbits i el món de la literatura infantil no n’és una excepció. El conte que us presentem, però, va dirigit a aquells infants que tenen a acaben de tenir un germanet amb discapaciats greus: com a la Mimí, que li ha nascut un germà diferent, de color blau, que no juga i que els seus amics de la selva rebutgen per estrany. De la sorpresa, vergonya i ràbia inicials de la Mimí pasarem a la capacitat familiar d’integrar i crear espais de complicitat i gaudi.
Mimí i la girafa blava és un recurs eficaç per a pares i educadors i una finestra oberta des de la qual es convida els nens a expressar què senten davant la discapacitat d’un germà.