dijous, 13 de maig del 2010

LORENZO SILVA ens presentarà a la biblioteca la seva darrera novel·la


Lorenzo Silva (Madrid, 1966) ens visitarà per presentar-nos el seu darrer llibre, La estrategia del agua, el dissabte 5 de juny a les 12h. Es tracta de l’última entrega de la seva sèrie policíaca protagonitzada pels guàrdies Bevilacqua i Chamorro als que havia tingut cinc anys a l’ombra.
En aquesta novel·la Silva ha escollit un fet real –l’assassinat d’un informàtic al garatge de casa seva de Madrid a mans d’un sicari pagat per l’exdona. Amb aquesta història aprofita per plantejar-se l’actual sistema judicial espanyol i posar el focus en els jutges, personatges que no surten massa a les novel·les policíaques.

Amb aquesta nova entrega de la sèrie d’investigadors que li ha reportat, entre d'altres, el premi Nadal el 2000, Silva ha mirat de trencar amb el típic tractament del món de la delinqüència. La custòdia compartida dels fills després d’una separació i l’absolució d’un assassí són alguns afers de la trama que interessen a l’escriptor per demostrar que no totes les decisions judicials són injustes. Però tots dos temes són la causa de que a Bevilacqua l’envaeixi una certa frustració i una sensació «d’estafa i mala llet», com, segons la opinió de l'autor, hi ha ara a la societat espanyola.

Llicenciat en Dret a la Universitat Complutense de Madrid, Silva va treballar com advocat d’una gran empresa del sector energètic fins que el 2002 va decidir dedicar-se completament a la literatura, la seva vocació.

Una de les novel·les de la saga Bevilacqua i Chamorro, El alquimista impaciente, va ser guardonada amb el Premi Nadal 2000 i també es va adaptar al cinema. La seva obra La flaqueza del bolchevique va ser finalista del Premi Nadal 1997 i també va ser adaptada al cinema pel director Manuel Martín Cuenca.

Des que va començar la seva dedicació per la literatura, Silva ha escrit relats, alguns articles, assaigos literaris, diversos llibres de poesia, una obra dramàtica i vint novel·les. Col·labora a premsa escrita, actualment al diari El Mundo. Des del 2008 és comissari de Getafe Negro, Festival de Novela Policíaca de Madrid i el 2009 ho va ser també amb Ramón Díaz Eterovic de Santiago Negro, al Festival de novela negra de Santiago de Chile el 2009. Es pot dir doncs, que Silva expert en aquest gènere.
Us hi esperem!


@ Més informació:
Web de l’autor:
http://www.lorenzo-silva.com/
Web de l’editorial dedicada a la saga de Bevilacqua i Chamorro
http://www.bevilacquaychamorro.com/



Aquí teniu l'entrevista que van fer a l'autor recentment al programa Página2 de tve.

Página 2 (04/05/10)