dimarts, 3 d’abril del 2018

La Músico-recomanació: “50 years of Blonde on Blonde” d’Old Crow Medicine Show (2017)

No només Bob Dylan és manté incombustible (l’any passat va publicar ni més ni menys que un triple àlbum, i recentment el seu Never Ending Tour va tornar a fer parada a Barcelona), sinó també la fascinació que genera en altres músics. Prova d’això és el disc que us recomanem avui: l’homenatge que Old Crow Medicine Show van realitzar a una de les obres cabdals del músic de Minnesota pel seu mig segle d’existència, “Blonde on Blonde”(1966).




Publicat l’any passat i gravat en viu a l’abril del 2016 al Country Music Hall of Fame de Nashville, Tennesse, la banda estatunidenca de folk, country i bluegrass porta als seus terrenys musicals el que, paradoxalment, fa cinquanta anys va ser un dels treballs amb els que Dylan es va desmarcar de l’ortodòxia de la música d’arrel del seu país per a fer lloc a la modernitat que llavors representava el rock.


Els Medicine Show van interpretar “Blonde on blonde” seguint escrupolosament l’ordre de les peces en el disc (no així la durada, en ocasions retallada –inclosos els 9 minuts de “Sad eyed lady of the lowlands” que fan curt davant els 11 de la cançó mare-) en una actuació, a imatge i semblança de l’àlbum original, joiosa i festiva tot i que amb moments d’intimisme.



Recordeu que a la Biblioteca tenim un ampli mostrari de treballs de i sobre Dylan. Des de diversos dels seus discos fins a documentals dedicats a la seva figura, passant per la seva autobiografia, reculls de les seves lletres i entrevistes, o més àlbums de versions, entre altre material.