dimarts, 17 d’abril del 2018

La Cinemato-recomanació: “Crudo” de Julia Ducournau (2016)

Si sou persones fàcilment impressionables, millor que passeu de llarg de la nostra recomanació d’avui. Si sou vegetarians radicals, segurament tampoc us farà gràcia (o sí, si teniu un sentit de l’humor negre i una mica recargolat). Si sou totes dues coses, llavors segur que “Crudo” de Julia Ducournau és la pel·lícula que NO heu d’agafar en prèstec a la Biblioteca.



La cineasta francesa, encara una desconeguda tot i que ràpidament s’ha convertit en un dels noms més prometedors dins el gènere fantàstic i de terror, va escriure i dirigir aquesta història protagonitzada per una noia vegetariana que mai ha menjat carn i a la qual obliguen a empassar-se el fetge cru d’un conill com a novatada quan comença els estudis universitaris. En comptes de fastiguejar-la o fins i tot traumatitzar-la, l’experiència li obrirà nous horitzons…

“Crudo” va ser una de les sensacions del Festival de Cannes 2016, on va rebre el premi de la crítica a la secció paral·lela on es va projectar. Posteriorment, va anar acumulant reconeixements allà per on va passar (a casa nostra, va marxar de Sitges amb els braços plens: premi del jurat jove, premi al millor director/a debutant, i premi al millor film europeu) trajectòria culminada amb diverses nominacions als Premis Cèsar, incloses Millor Director/a, Millor Guió, Millor Primera Pel·lícula, i Millor Actriu Debutant.


No és per menys, donat que, més enllà de les seves escenes impactants, en el fons estem davant una original i reeixida representació del despertar sexual i el coneixement personal d’una adolescent.



Recordeu que al fons de cinema de la Biblioteca trobareu moltes més pel·lícules de terror.