dimarts, 19 de desembre del 2017

La Cinemato-recomanació: “El porvenir” de Mia Hansen-Løve (2016)

L’any 2016, Isabelle Huppert va rebre desenes de premis i nominacions per la seva, tot sigui dit, brillant interpretació a “Elle” de Paul Verhoeven (una pel·lícula, per cert, que en els propers mesos ens arribarà a la Biblioteca). Però l’actuació de l’actriu francesa en aquest film no té res a envejar en mestria a un altre dels notables treballs en que va participar l’any passat: “El porvenir” de Mia Hansen-Løve.

La cinta de la encara força desconeguda realitzadora parisenca retrata els canvis que es produeixen en el dia a dia d’una professora de filosofia a partir de diversos fets, alguns més greus que altres, que van succeïnt dins la seva vida. 



Guardonada al Festival de Berlin amb el premi a la Millor Directora i reconeguda a un bon grapat de certamens d’arreu del món (Bucarest, Londres, Los Angeles, Jerusalem…), “El porvenir” destaca per l’extraordinària capacitat de Hansen-Løve a l’hora de desenvolupar sense excessos melodramàtics, amb sensibilitat i maduresa, la història d’aquesta docent.  



Recordeu que a la Biblioteca també trobareu disponible en prèstec l’anterior i també recomanable pel·lícula de la cineasta francesa, “Eden: lost in music”(2014), així com tres films amb Isabelle Huppert en el repartiment.