dimarts, 13 de juny del 2017

La Cinemato-recomanació: “El novato” de Rudi Rosenberg (2015)


Sou aficionats/des a les cintes d’adolescents que viuen experiències que els hi fan descobrir de què va això de la vida (el que es vindria a conèixer com a “pel·lícules d’aprenentatge”)? Doncs gaudireu molt amb “El novato”, un film que aquí va tenir una estrena d’aquelles de vist i no vist, la qual cosa el converteix ara en un treball a reivindicar. 


Guardonat amb el premi a la millor òpera prima al Festival de San Sebastián de l’any 2015, aquest llargmetratge de debut de Rudi Rosenberg (que treballa en el gremi des de mitjans dels anys noranta, tot i que fins al 2010 com a actor) té un punt de partida al qual el cinema ha recorregut mil i una vegades: la de l’estudiant -aquí Benoît, catorze anys- que canvia d’escola i ha de començar de zero.




La vàlua de la pel·lícula, però, és molt menys habitual en aquesta mena de cintes. Tot i que el to no deixa de ser amable, Rosenberg sap trobar un agredolç equilibri entre les situacions agradables i les desagradables que viu el personatge principal, i el rodeja de companys/es peculiars alhora que creïbles.



Recordeu que a la Biblioteca trobareu un munt més de comèdies disponibles en prèstec.