divendres, 16 de setembre de 2016

Llibre infantil del mes: "Un cotxe a reacció..." de Jordi Mazón

LLIBRE                       INFANTIL
DEL
MES

Un cotxe a reacció i altres experiments
de Jordi Mazón, il·lustrat per Raquel Gu i
publicat per Cossetània Edicions.


Com ja heu començat l'escola, i esteu en època d'aprendre nous coneixements us volem recomanar un llibre de la col·lecció Experimeta! 2 que ens arribat a la biblioteca. És un llibre força entretingut amb 28 experiments de molts tipus per a joves.

Tots els experiments d'aquest llibre permeten iniciar-te en el món de l'experimentació científica en els camps de la llum i el so, la massa, les forces, la transformació de l'energia mecànica i les reaccions àcid-base de la química. Cada experiment s'estructura d'una forma similar que respon a quatre preguntes: Què volem demostrar? Què necessitem? Com ho fem? Per què i què ha passat?, i requereixen  material senzill a l'abast de tothom. El llibre demostra que l'experimentació és la base de la ciència i que resulta essencial per arribar a comprendre per què i com passen les coses. 

Com exemple, aquí teniu un pèndol simple, només necessiteu:
  • uns bola gran de plastilina
  • un fil prim (de pescar)
  • un suport de laboratori
  • un regle i un cronòmetre
Ara si ho voleu fer, passeu per la biblioteca i agafeu-lo en préstec, dins trobareu tota la informació necessària. Penseu que aquest llibre està adreçat a nois i noies que tenen interès per l'experimentació i la ciència, independentment de la seva edat. I no patiu no és imprescindible tenir uns coneixements previs de ciència per fer fer els experiments, ja que en cada experiment hi ha una petita explicació.

Jordi Mazón

Doctor en Ciències per la UPC. Físic i màster en Climatologia Aplicada per la UB. Professor d'universitat i de secundària al batxillerat internacional. autor d'una vintena d'articles científics i una dotzena de llibres de divulgació científica, entre els quals:
100 qüestions per entendre l'atmosfera, Nubes y fenómenos meteorologicos: clasificación e identificación, 100 preguntes de física: perquè volen els avions de paper, i perquè volen els de debó (2011), Un submarí d'aire, i altres experiments (2014)... Ha impartit i coordinat diversos cursos i seminaris de formació del professorat de primària i secundària en l'àmbit de la física, basat en l'experimentació.