dimecres, 18 de novembre del 2015

NOVETATS DE LA SETMANA: El regreso del Catón i El bar de las grandes esperanzas

Aquesta setmana destaquem dues novetats literàries interessants que ja podeu trobar a la biblioteca.

MATILDE ASENSI. El regreso del catón.


Gairebé quinze anys després de la publicació de El último Catón, Matilde Asensi torna amb El regreso del Catón, una de les novel•les més esperades i que serà un dels llibres més venuts d’aquest any.

Què poden tenir en comú la Ruta de la Seda, les clavagueres d’Istambul, Marco Polo, Mongòlia, i la Terra Santa? Això serà el que els protagonistes de El último Catón, Ottavia Salina i Farag Boswell, hauran d’esbrinar posant en risc les seves vides. Un misteri que comença al segle I de la nostra era.

Escrita amb rigor i amb un ritme que manté enganxats als lectors pàgina a pàgina fins el final, aquesta novel•la  és una combinació magistral d’aventura i història.

Amb més de 20 milions de lectors arreu del món, l'escriptora d'Alacant Matilde Asensi ha esdevingut tot un referent pels seguidors de best sellers de qualitat. L'any 2011 li van otorgar el Premio de Honor de Novela Histórica Ciudad de Zaragoza en reconeixement de la seva trajectòria i els mèrits de l'autora al llarg de la seva carrera literària en relació al gènere històric. Altres títols de l'autora són: El salón de ámbar (199), Iacobus (2000), El último catón (2001),  El origen perdido (2003), Peregrinatio (2004), Todo bajo el cielo (2006) i la trilogia Martín ojo de plata formada per Tierra firme (2007), Venganza en Sevilla (2010) i La conjura de cortés (2012).




J.R. MOEHRINGER. El bar de las grandes esperanzas


El nen protagonista d'aquest relat va crèixer amb la seva mare desprès de ser abandonat pel pare només néixer. Però ell sap qui és: un DJ de Nova York que té un programa de ràdio que ell escolta amb devoció fins que un bon dia desapareix d'antena. Llavors, sense ningú a qui escoltar,  trobarà refugi en l'amor de la seva mare i en el Dickens (el bar de la cantonada), un lloc on poetes policíes, jugadors d'apostes, lluitadors de boxa i estrelles del cinema tenen una història explicar. Allà, entre totes aquestes veus que el captiven, donarà veu al seu propi destí i s'anirà creant la seva pròpia identitat.


J.R. Moehringer (Nova York, 1964), periodista, va ser guardonat amb el Premi Pulitzer l'any 2000. Després d'haver col·laborat amb Andre Agassi en l'elaboració de Open, l'autobiografia del tenista, ha escrit Sutton, que es publicarà properament.