dilluns, 22 de desembre de 2014

Llibre infantil del mes: "Charlie and the Chocolate Factory" de Roald Dahl

LLIBRE
INFANTIL
DEL
MES


Charlie and the Chocolate Factory


Il·lustart per 


Aquest mes us presentem un clàssic de l'escriptor britànic Roald Dahl amb anglès perquè pugueu practicar la llengua.

Charlie and the Chocolate Factory, és un llibre infantil escrit l'any 1964. És un llibre de fantasia conegut pel seu llenguatge senzill i a la vegada informal que està ple de descripcions molt detallades, ja qui diu que és un llibre de ciència ficció per a nens.
  1. Roald Dahl, va néixer a Llandaff  un barri de Gal·les el 13 de setembre de 1916 i va morir a casa seva a Great Missenden el 23 de novembre de 1990 als 74 anys, d'una malaltia poc comuna, va ser enterrat a l'església parroquial de Sant Pere i Sant Pau. Com a dada curiosa us direm que segons la seva néta, la família li va fer una mena "d'enterrament víking" molt particular, amb els seus tacs de snooker, bon vi de Borgonya, bombons, llapissos de mina, sorra i una serra mecànica. 


    Dald fou un novel·lista, escriptor de contes i guionista gal·lès d'ascendència noruega, famós com a escriptor per a nens i adults. Ha escrit molts llibres, entre els més populars hi ha Charlie i la fàbrica de chocolata, James i el préssec gegant, Matilda, Lesd bruixes i Històries imprevistes.
    Les aportacions filantròpiques de Dahl han estat continuades per la seva vídua després de la seva mort, mitjançant la Fundació Roald Dahl. El juny de 2005, es va obrir el Museu Roald Dahl a Great Missenden per commemorar el seu treball.








    Roald Dahl i la seva esposa Patricia Neal.