divendres, 25 de juliol del 2014

Dret a llegir en electrònic

La missió principal de qualsevol biblioteca pública és facilitar l’accés a la informació  a la ciutadania.  Per tal de complir la missió ha de tenir un marc legal, recursos humans i econòmics. 

Actualment ens trobem en un moment estratègic per l’accés a la informació i a la formació continuada, els ciutadans no poden accedir a continguts digitals lliurament per motius de manca de legislació del nostre país i a nivell europeu.  En aquests moments les noves tecnologies  han de facilitar l’accés al coneixement  i el desenvolupament social  gratuïtament. 

L’Associació professional europea, European Bureau of Library and Documentation Associations EBLIDA,   i la  Federació Internacional de Bibliotecaris i Documentalistes, FESABID,   han creat la  campanya  Dret a llegir en electrònic amb dos objectius bàsics pel desenvolupament de la societat:

1. llegir  documents electrònics des de les biblioteques 
2. prestar  llibres electrònics des de les biblioteques 

La campanya vol conscienciar a la ciutadania que la biblioteca ha de poder:

- oferir els mateixos títols en llibre electrònic que en paper 
- poder comprar llibres electrònics a preus raonables 
- facilitar l’accés gratuït
- remuneració  justa pels  escriptors i els creadors de continguts

L’objectiu final es aconseguir un marc legal que reguli aquestes condicions, EBLIDA demana  signar una petició electrònica a la plataforma Change.org

Per aquests motius us demanem el vostre suport en la campanya, si comparteixes la nostra opinió i vols un accés lliure a la informació per tenir una societat millor, si us plau,  signa.