dimarts, 15 d’abril de 2014

ARRIBA SANT JORDI - NOVETATS EDITORIALS

Un any més arriba Sant Jordi. A la Biblioteca de Viladecans us oferim cada mes revistes i suplements de diaris on podeu consultar les últimes novetats publicades per les editorials, moltes d'aquestes, disponibles per endur-vos en préstec.

QUE LEER.
•  Juan Jose Millás:  Doble o res. En La mujer loca assistim a un exercici de funambulisme sobre el filferro de les paraules, a un joc de miralls sobre qui som o qui creiem ser. Aficionats del "thriller" i similars, abstenir-se: això és Millás en estat pur (2)
Donna Tartt: Després de deu anys  sense treure cap obra al mercat, l'escriptora de Greenwood, Mississippi treu la seva tercera obra "El jilguero", amb el beneplàcit de la crítica. (2) 
Els més venuts de les lletres catalanes. El primer lloc del ranking en novel·les de ficció és: L'altra de Marta Rojals (1). Respecte a les novel·les de no ficció és per a la novel·la La frontera invisible de Kilian Jornet (1).
• En la secció de crítiques es valora molt positivament el llibre Barba azul de Amélie Nothomb, basat en el conte homònim de Charles Perrault. (1)
Dossier BCNEGRA: la ciutat comtal va celebrar una nova edició del seu festival de novel·la criminal, atraient a una nòmina d'autors estrangers amb molt delicte en les seves esquenes.

LLETRES  Revista de llibres i cultura dels Països Catalans
• IDENTITAT. Onze. Nou. Catorze. Un llibre imprescindible. Obra teatral de Victor Alexandre que recentment ha aparegut en format llibre.
Antoni Soy. Sortir de l'euro per sortir de la crisi? 
• NOVEL·LA NEGRA. Andrea Camilleri. El somriure de l'Angèlica. Ara que ve el temps de la calor i els viatges, si voleu volar de cop a la Itàlia més autèntica i pura, només cal que us deixeu atrapar per El somriure de l’Angelica la darrera novel·la protagonitzada per el comissari Salvo Montalbano.
• NOVEL·LA. Marta Rojals. L'altra. Tres anys després del gran èxit de Primavera, estiu, etcètera, l'escriptora de La Palma d'Ebre sorprèn amb una segona novel·la que transcorre entre els barris de Sant Gervasi i Gràcia de Barcelona. (1)
• POESIA. Enric Casasses. T'hi sé. La poesia d'Enric Casasses te per estendard la llibertat: el vers, el contingut i la llengua emprada ultrapassen les fronteres, car depassen temps i espai.

cultura | s
 Esquizofrènia: sobreviure al descens de la bogeria. Nathan Filer, La Luna no está. Una novel·la emocionant i dramàtica, però també divertida, sobre  la aventura  de un  nen que  troba el valor  per lluitat  contra els seus  propis monstres i madurar fins a convertir-se en home. 
 Autisme: un testimoni que trenca el silenci. Naoki Higashida. Per què salto?,  és un llibre  escrit per un noi autista de 13 anys, amb un pròleg de l’escriptor David Mitchell, que té un fill autista,  Per què salto? explica com funciona el cervell d’una persona afectada per aquesta patologia. 
 AssaigJorge Semprún. Vivir es  resistir, i Tres  conferencias  i una  conversación.  En  aquestes dues obres s'observa la metamorfosi  per la qual l'autor  passa de clandestí comunista a gran intel·lectual de l'Europa democràtica. 
 Narrativa. Estimulant aventura sota els efectes d'una exòtica Eivissa. Ray Loriga. Za Za emperador de Ibiza. En aquest llibre es narra la vida d'un ex dealer (mediador que actua per compte propi en els mercats financers) radicat a Eivissa que, un bon dia, es veu tancat en una història on la felicitat ha estat sintetitzada químicament i ara és una droga legal.

BABELIA
 Bernardo Atxaga sent que camina per la tercera i definitiva etapa de la seva vida. L'experiència, guanyada amb el temps, es transmetre també a la seva escriptura. Ara publica Días de Nevada, un híbrid de gèneres literaris com la biografia, la novel·la, l'assaig i el conte.
 Enrique Vila-Matas. Kassel no invita a la lógica. En el seu darrer llibre, l'autor reflexiona sobre el sentit de l'art. La novel·la és el resultat de 5 dies assegut en un restaurant xinés de Kassel. En l'obra, l'autor es planteja la necessitat de tenir curiositat per les coses per a seguir avançant.
 Sergi Pàmies. Cançons d'amor i de pluja. Els vint-i-sis contes de Cançons d’amor i de pluja s’estructuren com un recital d’emocions i reflexions sobre la vulnerabilitat i els rituals més absurds de l’edat madura. Amb un estil precís i carregat d’intensitat, Sergi Pàmies re-interpreta els clixés del romanticisme arquetípic i les servituds de la hipocondria sentimental. (1)

(1) Llibres disponible a la Biblioteca de Viladecans. 
(2) Llibre que arribaran en breu a la Biblioteca de Viladecans.