divendres, 7 de febrer del 2014

XI Premi Anaya de Literatura Infantil i Juvenil


L'escriptor valencià Vicente Muñoz Puelles, ha estat el guanyador del XI Premi Anaya de Literatura Infantil i Juvenil, dotat amb 18.000 euros, amb l'obra La voz del árbol, destinada a nens i nenes a partir de 10 anys que serà publicada al mes d'abril. És la segona vegada que obté aquest premi.
La història ens narra la vida d'una nena i la seva família, que va descobrint la forma d'entendre el món i la felicitat a través de la lectura, amb un final molt emotiu.

Muñoz Puelles descriu així el text:

En La voz del árbol se juntan algunos de los temas que más me interesan: la infancia, la naturaleza y los libros.Creo que los niños necesitan de la naturaleza, porque son parte de ella y no deberían abandonarla nunca. En cuanto a los libros, pienso lo que decía Graham Greene: que solo durante la infancia los libros pueden ejercer en nosotros una influencia realmente profunda, porque nos ayudan a entender el mundo al mismo tiempo que crecemos, y también nos sirven como textos de adivinación que nos hablan del futuro y nos descubren cómo podemos llegar a ser. Mi novela se desarrolla en el seno de una familia que vive en el campo, rodeada de animales y de plantas. Habla de la pasión por la lectura y por la escritura, y en cierto modo nos enseña que hay infinidad de libros posibles, que muchos están por descubrir y que los demás, los que faltan, podemos escribirlos entre todos”.


Vicente Muñoz Puelles,
va néixer a València l'any 1948, ja des de molt jove es va dedicar a la  literatura. Té publicades 17 obres per a adults, una d'elles  Sombras paralelas va ser portada al cinema l'any 1995. També ha rebut diversos premis com el de La Sonrisa vertical amb l'obra Anacaona  (1980), el Premio Azorín amb La emperatriz Eugenia en Zululandia, (1993) i l'Alfons el Magnánim de narrativa per Las desventuras de un escritor en províncias, (2002). Al 1999 va guanya el Premio Nacional de Literatura Infantil amb  Óscar y el león de correos, al 2004 el I Premi Anaya  de Literatura Infantil i Juvenil amb El arca y yo, al 2005 amb La perrona, el Premi Libreros de Asturias.
També ha fet altres estudis de diferents obres literàries molt rellevants i traduïdes a altres idiomes.


Podeu consultar la seva web oficial i veureu les seves obres més recents.