dijous, 29 de març del 2012

Premis de Literatura Infantil El Barco de Vapor i Juvenil Gran Angular

El passat dia 13 de març, es van donar a conèixer els guanyadors de la 34a Edició dels Premis de Literatura Infantil  el Barco de Vapor i Juvenil Gran Angular
  • Catalina González Villar per l'obra infantil  El secreto del huevo azul i a 
  • Jesús Díez de Palma per l'obra juvenil El festín de la muerte.         
Aquests Premis es van crear a Espanya l'any 1978, des de llavors la Fundacio SM, els convoca tots els anys amb la finalitat de promoure la creació d'una literatura per a nens i joves que fomenta el gust per la lectura, i transmet, amb qualitat literària,uns valors humans, socials i culturals que ajuden a construir un món millor.

També hem de destacar que des de l'any 2006, s'elabora una guía completa de recursos, per treballar amb els llibres premiats a l'aula, que es poden conseguir de forma gratuïta. Gràcies aquestes guies els alumnes podran treure el màxim profit de la lectura.


Alguns dels autors reconeguts de la literatura Infantil i juvenil espanyola s'han consagrat amb aquests premis, i d'altres han estat descoberts i han tingut l'oportunitat de començar una prometedora carrera literària.

                                                            Guanyadors any 2012.

Jesús Diez de Palma, (Madrid, 1962)
Escriptor, professor i historiador espanyol, va estudiar història de l'Art. Actualment treballa com educador ambiental al Parque del Retiro de Madrid.
Conegut per la seva dedicació a la novel·la juvenil i a les seves obres de divulgació.

Catalina González Villar,  (Alacant, 1976)
Escriptora. Desenvolupa gran part del seu treball en l'ambit de la literatura infantil i juvenil.
Va estudiar Antropología Social i Cultural a la Universidad de Barcelona.
Actualmente resideix a Madrid.