dissabte, 19 de novembre del 2011

MAITE CARRANZA, guanya el Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil 2011

El Ministeri de Cultura ha guardonat Maite Carranza per l'obra en català: Paraules emmetzinades, amb el Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil.
Aquest llibre ens explica en clau de "triller psicològic", el cas de la Bàrbara Molina, una jove de 15 anys desapareguda, que ha estat segrestada en un zulo durant quatre anys i a qui donen per morta. Els personatges que apareixen a l'obra: a seva mare, la seva amiga i un policia, intenten esbrinar davant la trobada d'algunes pistes què ha passat amb la noia.

El guardó, dotat amb 20.000 euros, el concedeix el Ministeri de Cultura, i s'entrega a una obra d'autor espanyol escrita en qualsevol de les llegües oficials de l'Estat. El jurat que ha otorgat el Premi ha estat presidit pel director general del Llibre, Arxius i Biblioteques, Rogelio Blanco, i integrat per Gemma Lluch, Antonio Hernández, Amaya Corral, Gracia Iglesias, i els dos últims autors guardonats, Alfredo Gómez Cerdà i Eliacer Cansino Macias.

La creació també ha estat guardonada amb el premi Edebé de Literatura Juvenil, el WhiheRaven de Bolonya, el Temple de les Mil Portes i el Serra d'Or de Catalunya.
L'autora acumula gairebé cinquanta obres destinades al públic infantil i juvenil, entre el qual ha assegurat que se sent "molt còmoda".
És una dona polifacètica que compagina l'activitat docent amb la creació de literatura des del 1987, any en que va obtenir el Premi de la Crítica Serra d'Or per ¡Toma castaña! i guions per a televisió.
Aquest any també, va quedar entre els 9 finalistes pel premi "Catala de l'any 2010".

Si voleu saber-ne més sobre el premi que ha rebut l'autora cliqueu aquí o bé consulteu l'apartat de Notícies destacades del Centre de Recursos.



Aqtuí sota teniu unes fotografies de les visites que ens ha fet l'escriptora Maite Carranza, a la nostra Biblioteca, dins el programa: "Vols llegir? la Biblioteca Pública i l'escola t'ajuden". Iniciat l'any 2007 i adreçat a l'alumnat de primària (cicle mitja i superior).
La Maite Carranza va participar amb la seva obra: Vols ser en novio de la meva germana? amb els nens del cicle superior.
Fns ara han participat un total de 400 alumnes i durant el nou curs escolar s'esperen uns 400 alumnes més.

Des d'aquí volem donar la nostra felicitació a la Maite Carranza, per tan merescut premi, de part de tots els usuaris de la Biblioteca de Viladecans!!