dimecres, 2 de novembre del 2011

LLIBRE DEL MES: "Imprescindibles de la música clàssica", de Michael Swift Michael


Aquest mes us recomanem un llibre molt útil per a les persones que no tenim gaires coneixements sobre música clàssica i no sabem com apropar-nos. És una molt bona guia que ens va portant d'una manera molt senzilla per les etapes, els estils, els compositors i les obres imprescindibles.

La història de la música clàssica és molt similar a la història de la civilització ocidental. Des del cant gregorià fins a Los Planetas, l'obra més coneguda de Gustav Holst, els grans temes de la música clàssica són un reflexe de l'època en la que van ser creats i dels instruments que els compositors van fer seus. Avui dia, aquestes obres són molt conegudes i utilitzades - en anuncis o com acompanyament musical- , però malgrat això, molta gent se sent intimidada per la seva aparent complexitat.
Aquest llibre vol apropar el llegat dels grans compositors renacentistes, barrocs, clàssics, romàntics i moderns. Un repàs a travès de la història acompanyat per un CD amb una selecció dels millors temes. Aqui en teniu una selecció que podreu escoltar clicant els enllaços.

Spem in Alium (Tallis)

Canon en re (Pachelbel)

Dido y Eneas. El lamento de Dido (Purcell)

Obertura de la Flauta mágica. Mozart

El lago de los cisnes, opus 20. (Tchaikovsky)

Los planetas. Cuarto movimiento. Júpiter, el portador de la alegría. (Holst)