dissabte, 26 de febrer del 2011

Xerrada a la biblioteca amb David Monteagudo, autor de "Fin" i "Marcos Montes"

David Monteagudo va néixer a Viveiro (Lugo) fa 49 anys. La seva família es va mudar a Catalunya quan ell tenia 5 anys. Va començar a escriure als 40 i ja ha acabat 8 llibres des de llavors. Fin (El Acantilado, 2009)é s la primera novel•la que li publiquen després d'un llarg periple d’anys voltant per diverses editorials.

Fin és una novel•la sorprenent i angoixant que narra el retrobament d’un grup de vells amics després d’haver-se distanciat per tal de rememorar la nit que van viure en un refugi de muntanya quinze anys enrera. Durant la nit un aconteixement extern alterarà completament els seus plans. Sotmesos a una creixent pressió, cada individu interpretarà els aconteixements segons les seves obsesions particulars i entre confesions i rencunies llargament enquistades s’anirà recomposant un sòlid i intricat esquema de les relacions que els havien unit en el passat. Tot això sota l’ombra d’una amenaça cada vegada més palpable i propera.

Aquesta passada tardor Monteagudo ha publicat Marcos Montes tot i que la va escriure el 2007. La novel·la ens parla de les peripècies d'un obrer que tracta de sortir d'una mina d'or tras un accident, i de les dificultats que troba per tal d'aconseguir-ho. És també la confluència entre persones exhaustes i angustiades per una sort dubtosa.
L'autor ens visitarà el 9 de març a les 18:30 per xerrar sobre els seus llibres. Aqui teniu un reportatge del programa Pagina 2 de Rtve per anar obrint boca...