dimecres, 13 d’octubre del 2010

El 27 d'octubre "Getafe Negro" visita Viladecans

La tercera edició de Getafe Negro, el festival de novel·la policíaca de Madrid, se celebrarà enguany del 18 al 24 d'octubre. Viladecans s'afegeix al festival tot seguint l'empremta amb l'organització d'una taula rodona, una xerrada entre els autors Philip Kerr i Lorenzo Silva i un homenatge al cinema d'Alfred Hitchcock.

PROGRAMA D'ACTIVITATS - Getafe Negro a Viladecans- Dimecres 27 d'octubre

Taula rodona: 'El crim català'. Amb Teresa Solana, Marc Pastor i Josep Torrent. Moderadora: Rosa Mora. 18h

Barcelona va ser primera capital espanyola del gènere negre i actualment ara existeix un boom del gènere a tota Catalunya. Als clàssics títols de Vázquez Montalbán, Francisco González Ledesma o Andreu Martín, s'afegeixen autors com el policia municipal d'Olot Josep Torrent, el criminòleg i mosso d'esquadra Marc Pastor o la barcelonesa Teresa Solana, creadora de la peculiar subinspectora Norma Forester.

Xerrada: 'El germen de la violencia'. L'escocès Philip Kerr, Premi Internacional de Novel·la Negra RBA del 2009 amb 'Si los muertos resucitan', conversa amb l'autor local Lorenzo Silva, Premi Nadal del 2000 amb 'El alquimista impaciente'. 19:30h

Com desencadena la violència en una societat aparentment en calma? Quins processos condueixen a un poble, un grup o a una persona cap a la revenja , l'odi o l'agressió?. La novel·la policíaca ha tractat sempre el caos de la violència com un aspecte fonamental de la psicologia social. Silva partirà de la trilogia Berlin Noir, de Kerr, per tal de tractar el tema.

Homenatge a Alfred Hitchcock. Amb Carles Balagué. Moderador: David Barba - 20:30h

Carles Balagué és un fervent admirador de l'obra cinematogràfica de Hitchcock. Director de pel·lícules inolvidacles com "La Casita Blanca: la ciudad oculta" o "El Arropiero", Balagué també dirigeix els cinemes Meliès de Barcelona on aposta per la recuperació de grans clàssics del cinema. En aquesta taula ens mostrarà els seus grans coneixements sobre el mestre del suspens.

David Barba és programador cultural i professor de periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona. Col·labora amb publicacions com Culturas, de la Vanguardia. Va dirigir el Primer Encuentro de Europeo de Novela Negra (2005) que va donar lloc al festival BCNegra.

Aquests dies trobareu al vestíbul de la biblioteca una exposició bibliogràfica sobre novel·la negra, llibres dels escriptors que ens visitaran a les diferents activitats, etc. Us hi esperem!

Organitza: Ajuntament de Viladecans

Destinataris: Adults

Lloc: Atrium Viladecans