divendres, 23 d’abril del 2010
No tot són novel·les
Al vestíbul de la biblioteca trobareu un expositor amb llibres per aprendre d'economia, història, ciència i filosofia d'una manera divertida, amena i fàcil. Aquí teniu la relació dels llibres escollits:
Gomorra : un viaje al imperio económico y al sueño de poder de la Camorra de Roberto Saviano.
Després de l’èxit d’aquesta novel•la de no ficció, l’autor, que dóna el nom d’alguns mafiosos, viu escoltat ja que la Mafia el persegueix. Existeix una adaptació cinematogràfica del llibre.
La Crisis Ninja y otros misterios de la economía actual de Leopoldo Abadía.
Una explicació senzilla i plena de sentit de l’humor sobre les causes que han provocat l’actual crisi financera.
El Regal de la comunicació de Sebastià Serrano.
El gran mestre de la comunicació ens convida a descobrir la importància de les emocions per ser feliços a la nostra vida, amb una dieta assequible i senzilla a base de propostes com: lluir una cara amable, abraçar-se diversos cops al dia, lliurar-se al plaer de la conversa i practicar la solidaritat.
L'Home que va canviar casa seva per una tulipa : què podem aprendre de la crisi i com evitar que torni a passar de Fernando Trías de Bes.
Què podem aprendre de la crisi i com evitar que torni a passar??? El reconegut economista, autor de La bona sort, dóna resposta a moltes preguntes sobre l'actual crisi econòmica de manera senzilla i directa, fent comparacions amb altres crisis de la història, com la de les tulipes que va succeir a Holanda i que dóna nom al llibre.
Guía del antiguo egipto de Christian Jacq.
Christian Jacq, l’egiptòleg que s’ha donat a conèixer a través dels seus fascinants llibres sobre la història dels déus i els faraons egipcis, ens fa de guia pels llocs arqueològics més espectaculars d’Egipte.
La Bounty : la verdadera historia del motín de la Bounty de Caroline Alexander.
La versió definitiva del motí més famòs de la història. Aquesta nova obra ofereix una nova i sorprendent versió d’un dels episodis més cèlebres i inquietants de la història dels viatges marítims.
La Verdadera historia de los masones de Jorge Blaschke i Santiago Río.
Un llibre senzill, humil i amè que ens aproxima al món de la masoneria i transmet la seva tasca. Està explicat per un maçó que, amb l’ajuda de la investigació feta pel periodista J. Blaschke, aporta una sèrie de dades importants i inèdites sobre la maçoneria.
Cuba : una nueva historia de Richard Gott.
L’autor és un prestigiós periodista i historiador que presenta amb aquest llibre una visió concisa i actualitzada de la història de Cuba, des dels seus orígens precolombins fins a l’actualitat, otorgant una perspectiva renovada a la tradicional.
Cuentos filosóficos : una historia alternativa que nos descubre los personajes, las tramas y las escenas ocultas de la verdadera historia de la filosofía de Maryin Cohen.
Una manera divertida i esclaridora de presentar la filosofia mitjançant contes biogràfics d’alguns dels gran filòsofs de la història i l’aportació de cadascú a la disciplina.
Contrabandistes de la llibertat de la historiadora Assumpta Montellà.
Autora de La Maternitat d’Elna, on parla d’un temps en què travessar els Pirineus es va convertir en sinònim de llibertat.
Descobreix l'economista que portes dins : consells pràctics per fer-te la vida més fàcil de Tyler Cowen.
Què ens motiva a llevarnos cada matí quan sona el despertador a les 6:00? Els incentius, són el motor de l'economia i animen a l’individu a prendre decisions. L'autor utilitza situacions quotidines poc habituals com donar una almoina, rentar els plats, obtindre bones qualificacions o enamorarse. Ens dóna les claus per aconseguir bons resultats a través dels incentius, que són imprescindibles pels valors humans i mercats financiers.
Ciència a dos euros : reptes científics i experiments per a gent desperta de Dani Jiménez Albiac.
Tafaneries científiques, curiositats sorprenents i experiments enginyosos. De manera explosiva i divertida, l’autor ens presenta el mètode científic aplicat de manera domèstica. Què passa si introduïm objectes al microones? És possible banyar-se en oli amb bombetes enceses dins d'aquesta peculiar banyera?
Los Hilos de Ariadna : diez descubrimientos científicos que cambiaron la visión del mundo de Manuel Lozano Leyva.
Després d’explicar el mite grec d’Ariadna, amb aquest llibre el científic pretén augmentar les vocacions científiques dels joves i l’interès dels adults cap a la ciència.
El Economista camuflado : la economía de las pequeñas cosas de Tim Harford.
Una forma original i amena per entendre una mica més d’economia. L’autor ofereix interessants idees per comprar sucs de fruita més barats, elegir la millor cua a l’hora de pagar o invertir en borsa. Encara que no ens ho sembli, tots som, d’alguna manera, economistes.
La Guerra Civil Española d’Antony Beevor.
Obra de referència pel coneixement de la Guerra Civil. Actualitzada i ben documentada (inclou mapes, notes i bibliografia) dóna una visió general del conflicte. L’autor es caracteritza per la seva forma amena de narrar els fets històrics, aspecte que facilita la lectura de les seves obres. També ha escrit els llibres Stalingrado i Berlín.
El Templo de la ciencia : los científicos y sus creencias d’Eugene Chudnovsky, Javier Tejada, Eduardo Punset.
El divulgador científic Eduard Punset escriu, juntament amb dos grans científics, un llibre per tots aquells que volen accedir al coneixement científic i als últims descobriments en un llenguatge comprensible.
¿Qué diría Sócrates hoy? : las respuestas de los filósofos a todas tus preguntas d’Alexander George.
”És moral enganyar a la meva parella si estic 100 % segur que no s’enteraria i, per tant, no li faria mal?, existeix la bona i la mala sort?” Els professors donen resposta a aquestes preguntes clàssiques del pensament amb rigor però sempre d’una forma comprensible, accessible i divertida pels qui no tinguin un profund coneixement de la filosofia.
Las Mentiras de la ciencia : cómo nos engañan los políticos y las multinacionales de Dan Agin.
Llibre de denúncia sobre falses creences científiques i contra la manupilació a la que som sotmesos pels científics en temes com la medicina, el medi ambient i la nutrició. Malgrat la temàtica, la lectura és bastant àgil.
La Rusia de los zares de Alejandro Muñoz-Alonso.
Llibre escrit amb un estil clar i d’agradable lectura on es sintetitza la història política de la Rússia zarista. Fa un recorregut cronològic que comprèn els anys de major esplendor de Rússia, des del segle XVI fins l’abdicació de Nicolàs II després de la revolució russa de 1917.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada