divendres, 9 de gener de 2009

Guia de novetats: narrativa. Recomanacions Gener 2009.

Per tal que comenceu l'any amb lletres noves aqui teniu la guia de les darreres novetats de narrativa i còmic que trobareu a la biblioteca...


Tot seguit en destaquem alguns d'aquests llibres...

Stiegg Larsson. La chica que soñaba con una cerilla y un bidón de gasolina. Barcelona: Destino, 2008. N Lar


Aquest any hem viscut un nou fenòmen literari amb la publicació del primer volum d'e la saga Millenium, Els homes que no estimaven les dones. Una novel·la de ritme trepidant, de gènere policíac, d'aquelles que la gent devora. Ja teniu disponible la segona part d'aquesta història d'estranya protagonista. No us volem donar cap pista així que encara teniu temps abans no publiquin la tercera part (després de l'estiu) i a algú se li escapi el desenllaç!

Marc Romera. La intimitat. Barcelona: Empúries, 2008. N Rom
Els problemes emocionals d’un noi que intenta comprar roba interior per regalar a la seva companya i no se’n surt, la història d’un turista qualsevol que en realitat es dedica a assassinar gent que va coneixent a l’hotel on s’està, una reflexió sobre política internacional i també espanyola construïda a partir de la descripció de la vida d’un gos, una sàtira sobre un jove fill de Sarrià que s’independitza i decideix anar a viure al Raval perquè és artista i modern, un home que decideix matar al president del Govern perquè troba que és un feixista… Aquests són alguns dels temes centrals d’aquest recull de contes de Marc Romera, una de les veus més celebrades de la literatura catalana dels últims anys. Plens de sentit de l’humor i sempre amb una mirada irònica, els relats de La intimitat sorprenen pel seu ritme àgil, la seva profunditat i la seva complexitat rere una aparent senzillesa estilística.

Wallace, David Foster. La broma infinita. Barcelona: Mondadori, 2002. N Wal
Fa uns mesos ens va deixar el padrí de la nova ficció nord-americana, als 46 anys, autor de la gran novel·la 'La broma infinita', D. F. Wallace.

En l'època en què va escriure la seva irònica versió del que havia de ser la tan publicitada Gran Novel.la Americana, les més de mil pàgines de La broma infinita (1996), Foster Wallace va declarar que la seva intenció havia estat escriure una novel.la trista, que expliqués per què la seva generació, acomodada i triomfadora, es refugiava en l'addicció per viure. "Tenim 500 canals de televisió", deia. "Els americans disfrutem d'un nivell de vida amb un grau d'excés sense precedents en la història. No és estrany que una generació com la nostra es mostri infeliç, impotent i ansiosa". ¿Parlava per si mateix?.

La seva obra novel·la reflecteix tot un pessimisme vital que s'associa amb l’afartament nordamericà i la postmodernitat. Però alhora són llibres lluminosos i plens d’humor.
Roberto Saviano. Gomorra. Barcelona: Debate, 2007. 343.9 Sav
La Camorra napolitana, el Sistema, és una organització empresarial amb ramificacions amb tot el planeta. S'ocupa de negocis molt diversos: de la indústria tèxtil al reciclatge de residus, passant per la droga i l'especulació urbanística. I passant també, naturalment, per uns crims que cada vegada semblen més de cinema. De fet, es fa difícil distinguir quanta riquesa prové directament de la sang i quanta de l'enginyeria financera. En aquest relat trepidant i revelador que fa literatura de la bona sobre una sòlida base documental, Roberto Saviano reconstrueix la lògica del poder i l'expansió dels clans originaris de Nàpols. L'autor ha estat amenaçat de mort i viu sota protecció policíaca. Mateo Garrone ha dirigit la pel·lícula Gomorra, basada en aquest llibre.

1 comentari:

Anònim ha dit...

recomiendo con entusiasmo la novela policiaca de Stieg Larsson ya que creo que la historia te atrapa y sus personajes protagonistas son magnificos.