dimarts, 4 de setembre del 2018

La Cinemato-recomanació: “Mujeres del siglo XX” de Mike Mills (2016)

Un dels reptes que tenim a la Biblioteca respecte al fons de pel·lícules és estar a l’aguait de les cintes que s’estrenen directament al mercat de DVD sense passar per les sales de cinema. Alguns d’aquests films són molt més interessants que bona part d’altres que si arriben a la gran pantalla, com és el cas de “Mujeres del siglo XX” de Mike Mills.



Ambientada a Califòrnia a finals dels anys setanta, aquesta cinta estatunidenca narra la història de tres dones de diferents edats (vora els cinquanta –Annette Bening-, vora els trenta –Greta Gerwig-, i en l’adolescència –Elle Fanning-), però no creuant les seves peripècies sinò fent-les pivotar al voltant d’un noi de quinze anys, fill de la primera d’elles, company de pis de la segona, i amic de la tercera.


Mills aconsegueix desenvolupar amb bon ull i subtilesa la vida d’aquests tres –quatre- personatges, impregnant, a més, el film d’una suau, sensible i mesurada capa de malenconia (i una mica de nostàlgia) de la qual ja va cobrir el seu precedent film, la tendra “Beginners (Principiantes)” (2010).



A la Xarxa de Biblioteques trobareu les anteriors pel·lícules de Mills, mentre a la Biblioteca de Viladecans trobareu altres treballs de Bening, Gerwig, i Fanning.