dilluns, 17 de juliol del 2017

La Musico-recomanació: “Front row seat to Earth” de Weyes Blood / “Strangers” de Marissa Nadler (2016)


Perquè ens han arribat a la Biblioteca durant la primera meitat d’aquest any; perquè les revistes especialitzades d’arreu del món els assenyalen com dos títols imprescindibles a l’hora de parlar dels millors discos de folk publicats l’any passat; i perquè va essent hora de reivindicar a les seves autores, que no són nouvingudes dins la música. Per tot aixó aquesta nova músico-recomanació la comparteixen “Front row seat to Earth” de Weyes Blood i “Strangers” de Marissa Nadler. 

Nascudes ambdues als anys vuitanta (Blood –de nom real Natalie Mering- a finals de la dècada; Nadler, a principis) i a la Costa Oest dels Estats Units (la primera a Santa Monica, Califòrnia; la segona a Washington, tot i que de ben petita va marxar a l’est, a Massachusetts), Mering porta en actiu des del 2010 (any, per cert, en que ja es va estrenar en directe a Barcelona) i compta amb cinc treballs discogràfics publicats. Nadler, per la seva part, porta des de l’any 2000 fent música, i ja acumula més d’una dotzena d’àlbums.   

Marissa Nadler
 
Weyes Blood

A l’hora d’aprofundir en la seva concepció de la música d’arrel, el so de Mering, després de diversos discos més foscos, adopta en aquest el seu més recent treball tonalitats bucòliques i lluminoses, sense perdre un punt de malenconia, mentre la vessant de Nadler és més lírica i obscura, però també més pop (les melodies vocals i la producció de "Strangers" us poden recordar una mica a Lana del Rey). Diferències que no faran sinó complementar el vostre gaudi de l’escolta dels dos àlbums.







Recordeu que a la Biblioteca trobareu disponibles en prèstec molts més discos de folk d’ara i de sempre.