dijous, 20 d’octubre del 2016

PREMIS CRUÏLLA 2016

Les escriptores Maite Carranza i Anna Manso han estan guardonades amb els Premis Cruïlla 2016

Maite Carranza 
Ha guanyat la 32a edició del Premi de Literatura Infantil dotat amb 15.000 euros, amb l'obra La pel·lícula de la vida, on posa de manifest la tragèdia de la pobresa infantil a través de la història de dos germans, la Olivia i en Tim, que s'adonen com canvia la seva vida arran de la crisi.   
Segons l'autora: "La cultura d’aquest nostre país ha estat la gran damnificada de la crisi i molts treballadors i treballadores de la cultura que podien 'sobreviure' amb feines 'freelance' s’han vist abocats a la pobresa i a la precarietat. Guionistes, actors, realitzadors, escriptors, músics, fotògrafs i fins i tot periodistes, que no disposen de feines alternatives, viuen -en un alt percentatge- per sota del llindar de la pobresa. Una pobresa vergonyant i poc assumida".

Anna Manso
S'endut la 26a edició del Premi de Literatura Juvenil Gran Angular, amb la novel·la Allò de l'avi, que plasma la hipocresia de la societat a través d'un noi de 16 anys que veu com li cau el mite dels seu avi i perd la confiança en tot el que l'envolta.


Si vols més informació de l'Editorial Cruïlla clica aquí