divendres, 14 de novembre del 2014

Entrevista virtual amb Noah Gordon

Fins al 21 de novembre pots preguntar a l'escriptor nord-americà Noah Gordon, autor de "El metge", "L'últim jueu" o "El rabí", tot allò que vulguis saber sobre la seva obra en el nou espai de la Biblioteca Virtual, les Entrevistes virtuals.

Per fer-ho només has de ser major de 14 anys i escriure la teva pregunta al formulari que trobaràs a la Biblioteca Virtual fins al 21 de novembre. Un cop es tanqui aquest termini, es publicaran les respostes de Gordon a la mateixa web. 

Noah Gordon (Massachusetts, Estats Units, 1926) acostuma a escriure novel·les sobre la història de la medicina, l'ètica mèdica, la Inquisició i la història cultural del poble jueu. Entre les més conegudes figuren "El metge", "El rabí", "La Doctora Cole" i "L'últim jueu". La seva última novel·la, "El celler", és un tribut a Catalunya i el seu vi. Protagonitzada pel jove viticultor Josep Álvarez, la novel·la és alhora la història d'un somni, el d'Álvarez a la recerca del millor vi del món, i un mirall social de l'època on hi apareixen fets històrics com ara la plaga de la fil·loxera, l'assassinat del general Joan Prim i les guerres carlistes.

La propera entrevista virtual serà al desembre a Eduardo Mendoza. De moment, podeu consultar l'entrevista ja publicada amb les respostes d'Albert Sánchez Piñol que vam fer el mes d'octubre. 

Aquesta iniciativa vol fomentar la lectura i també pretén complementar l'oferta dels clubs de lectura de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

Més informació:  Entrevistes virtuals